Договориха сътрудничество между факултет „Финанси“ на Стопанската академия и Университетска болница „Канев“ в Русе

Договориха сътрудничество между факултет „Финанси“ на Стопанската академия "Д.А.Ценов" в Свищов и Университетска болница „Канев“ в Русе. 

В срещата взе участие проф. Андрей Захариев, декан на факултет „Финанси“ на свищовския ВУЗ и председател на Управителния съвет на академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов“. Ученият е автор на над 200 научни публикации. Има богат опит в регионално развитие и сътрудничеството между науката, бизнеса и местната власт.

"Обект на дискусия бе сключването на тристранен меморандум за сътрудничество между УМБАЛ „Канев“-Русе, свищовския финансов факултет и академичната фондация, носеща името на основателя на първата българска финансова катедра – катедра „Финанси и кредит“ при Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“. Обсъдени бяха възможностите за съвместно участие в индексирани в SCOPUS / WoS международни научни форуми с оглед добрата репутация на учени от факултет „Финанси“, където са над половината от докторантите и над 70% от публикациите в международните референтни бази данни на свищовското висше училище", информираха участници в срещата. 

Проф. Захариев е оценил високо работата на УМБАЛ „Канев“ Русе, както в основната здравеопазна дейност, така и в научен аспект, където университетския профил на лечебното заведение формира плодотворна територия за научна дейност. 

В рамките на проведените разговори изпълнителният директорът на УМБАЛ „Канев“ инж. Иван Иванов потвърди интереса за сътрудничество с партньорите от Свищов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"