Догодина ремонтират тунелите на НДК и „Люлин“

След 10 август обновяват бул. “Левски” от Ректората до паметника на Апостола

За догодина Столичната община планира реконструкции на двата големи тунела в София – този в “Люлин” и този при Националния дворец на културата. При НДК ще бъдат изместени трамвайните линии, съобщи столичният зам.-кмет Евгени Крусев. Ще се работи по трасета като като бул. “Линкълн”, където се очаква да минава третият лъч на метрото. Общината има желание да ремотира и ул. “Житница”, както и трасето на трамвай № 5.

Повечето големи ремонти от тази година ще приключат преди 15 септември. Работата по ул. “Граф Игнатиев”, обаче, ще продължи и след това.

Реконструкцията на бул. “Васил Левски” върви в график. Отсечката от ул. “Граф Игнатиев” до Ректората вече е готова. На 10 август започва работа и в останалата част от булеварда – от Софийския университет до паметника на Апостола. Ще бъде ремонтирано и кръстовището на Ректората. От 10 август ще се работи по пътните платна и тротоарите на бул. “Арсеналски”.

До средата на август трябва да приключи работата по трамвайните релси на бул. “България”. Когато е готово трамвайното трасе, започва преасфалтиране на платната от бул. “Гешов” до бул. “Гоце Делчев”.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"