Додик: Република Сръбска е стабилна и може самостоятелно да изпълнява всички задължения

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик заяви днес, че Сръбска е стабилна и може самостоятелно да изпълнява всички задължения.

Додик каза, че Република Сръбска, въпреки опитите за сриване на нейната стабилност, обслужва всички задължения и бюджетът се пълни с очакваната динамика.

Той заяви, че приходите и БВП са се увеличили и че Сръбска има най-много служители досега. Президентът на Сръбска повтори, че Република Сръбска иска Дейтънската БиХ и запазване на нейните компетенции.

"Уважавайте нашите права да имаме автономия в БиХ. Вие уважавате действията на президентството на БиХ, което изисква съгласието на члена от Република Сръбска", каза още  Додик.

"Доколкото видях изявлението на главния редактор, става дума за свободна и обективна телевизия. Телевизия UNA, както разбирам, искаше да насърчи нормалността. Те не искаха това",добави Додик, коментирайки прекъсването на работата на тази медия.

Додик каза, че правителството не е направило нищо, за да влоши ситуацията в телевизия UNA, която според него е участвал само два пъти.

"Някой каза, че това е близо до някаква политика. Според тази система трябва да затворят 70 процента от хората, защото споделят нашата политика", каза Додик, предава Танюг.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"