Додик: Република Сръбска изисква пълно спазване на Дейтънското споразумение

Република Сръбска изисква пълно спазване на Дейтънското споразумение. Това каза по време на разговор с с помощник генералния секретар на Организацията на обединените нации (ООН) за Европа, Централна Азия и Америка Мирослав Йенча президентът на Република Сръбска Милорад Додик.

Додик подчерта, че Република Сръбска е готова да разговаря с всеки "но не приема налагания", съобщава белградския „Политика”.

Додик заяви още, че сътрудничеството на институциите на РС с ООН е отлично, той похвали персонала на ООН, като каза, че те "вършат добра работа", и изрази убеждението си, че ще продължи да бъде така.

Додик каза на Йенча, че ситуацията в Босна и Херцеговина е била сериозно увредена от незаконните намеси на Кристиан Шмит, както и от това, че резолюцията за Сребреница, която не е имала подкрепата на вътрешните органи на Босна и Херцеговина, е включена в дневния ред на Общото събрание на ООН.

Той коментира, че босненските структури са унищожили конституцията на Босна и Херцеговина, действайки едностранно, като по този начин допълнително са усложнили ситуацията, от която няма изход.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"