Доживотен затвор за Дизела, убил длъжник

Бургаският апелативен съд потвърди присъда

Три дни преди кръвопролитието извършил друго нападение

Скарали се заради пари

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата доживотен затвор за 35-годишния Тодор Й., по прякор Дизела, от Сливен. За убийството на свой приятел и опитът за убийство на баща му Дизела получи това тежко наказание първо от състав Окръжния съд в родния му град.

Дизела бил известен сред връстниците си от квартал “Сиините камъни” като скандалджия и всички знаели, че взема наркотици и ходи въоръжен с нож.

На 2 юни 2020 г., час след полунощ, Тодор отишъл на гости на 39-годишния Десислав в дома му на първия етаж в блок на улица “Гео Милев”. Двамата не били приятели, но Десислав дължал пари на Дизела, затова домакинът се съгласил на среднощната среща. Двамата обаче се скарали, гостът извадил нож и нападнал Десислав. 66-годишният баща чул виковете за помощ на сина и се втурнал да го спасява. Дизела наръгал и него в рамото и ръката, после се обърнал и нансесъл още над 10 удара на Десислав и избягал.

Блокът, където станала касапницата, се намирал само на 100 метра от сливенската болница. Окървавените баща и син били приети веднага в здравното заведение, но заради тежките рани на Десислав, лекарите не успели да спасят живота му.
На 28 май същата година, само 3 дни дни преди убийството, Тодор Дизел ранил с нож в гърдите и друг мъж в квартал “Дружба”, но тогава полицията не го задържала.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"