Доживотен затвор за убийците на семейство край Негован

Софийският градски съд постанови доживотен затвор за Георги Начев и Пламен Шляпашки за убийството на треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, съобщи БНТ. Двете тела бяха открити в района на софийското село Негован.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано. Двамата подсъдими са осъдени и да заплатят общо около 300 000 лева неимуществени вреди на близките.

След заседанието адвокатите на подсъдимите посочиха, че ще обжалват решението на съда. От прокуратурата заявиха, че ще обмислят дали да протестират, тъй като от държавното обвинение поискаха доживотен затвор без замяна за подсъдимите.

Случаят

На 18 август 2019 г. в района на водоема край с. Негован криминалисти от Столичната дирекция на вътрешните работи откриваха останки от две тела.

На 28 август 2019 г. извън София са арестувани Георги Начев и Пламен Шляпашки, на 44 и 39 години. В хода на разследването е разкрита и самоличността на двете жертви - това са треньорът по борба Йордан Атанасов - на 73 години, и съпругата му - Марияна на 71 години. Дъщерята на семейството, която живеела в чужбина, повече от месец не можела да се свърже с родителите си. Затова се обадила на обща приятелка, която подала сигнал в полицията.

След ареста Георги Начев и Пламен Шляпашки направили самопризнания пред разследващите. Мотивът им за ликвидирането на съпрузите бил да откраднат пари от двойката, която наскоро продала жилище в кв. "Красно село". Двамата се познавали със семейството от години, тъй като ремонтирали техни имоти. При разследването се оказва, че убийството е извършено на 14 юли 2019 г. в апартамента на семейството на бул. "Витоша" в квартал "Иван Вазов". Жертвите са били убити с пистолет със заглушител.

Начев и Шляпашки разчленили труповете и ги поставили в бидони и чували, които изхвърлили във водоема край с. Негован. Почистили апартамента с белина, след което изхвърлили във водоема килима от хола на жилището на семейството, както и ножовете, използвани за разчленяването на телата. В следващите дни обвиняемите продали взетите по време на престъплението златни накити в заложна къща срещу сумата от около 900 лева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"