Документална поредица разказва за света на модата през 90-те

Истории с Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Кейт Мос

Първите три епизода вече са налични за гледане 

Нова документална поредица ще разкрие тайни и скандални истории от модния свят.

In Vogue: The 90s разглежда едно от най-вълнуващите десетилетия в модата и влиянието му върху масовата култура.
В поредицата от шест части главният редактор на сп. "Вог" Анна Уинтур и нейни колеги си припомнят тенденциите през 90-те години на миналия век и обединяването на световете на модата, музиката и киното.

"Спомням си колко креативно беше това - идеята моделите да се превърнат в знаменитости и популярни личности, а модата да стане масова. Стигнахме дотам, че много хора обърнаха внимание на това, че модата се е превърнала във важна част от културата и станаха по-запознати с нея", каза Уинтур пред репортери, пристигайки за прожекцията, по време на Седмицата на модата в Лондон.

През 90-те години на миналия век новопоявили се дизайнери като Джон Галиано и покойният вече Александър Маккуин удивиха света на модата със своята креативност, Том Форд пое италианската луксозна марка "Гучи", а супермоделите станаха изключително популярни.

Кейт Мос

Поредицата In Vogue: The 90s включва приноса на много известни имена, сред които моделите Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Кейт Мос, актрисите Гуинет Полтроу и Никол Кидман, риалити звездата Ким Кардашиян, както и дизайнери като Форд, Галиано и Стела Маккартни.

"Говорим за мода от най-висша степен в разгара си. Мисля, че тогава беше времето, когато ревютата напомняха много повече за представления, когато бюджетите бяха много по-големи, когато нещата бяха много по-експериментални и имаше по-малко правила", казва дизайнерът Харис Рийд. Първите три епизода от поредицата In Vogue: The 90s вече могат да се гледат в платформите на Дисни.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"