Домашен арест с електронна гривна за насилника на Дебора (обзор)

Районният съд в Пловдив продължава заседанията на 12 септември

Районния съд в Пловдив пусна под домашният арест охранителят Георги Георгиев, обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора. Той обаче остава зад решетките, тъй като прокуратурата ще протестира пред Пловдивския окръжен съд. Ако по-леката му мярка бъде потвърдена и излезе от килията, Георгиев ще е под домашен арест на постоянния си адрес в Стара Загора и движението му ще се следи с електронна гривна на глезена. Има и забрана да пътува в чужбина.

Случаят е от май миналата година, когато предизвика протести в цялата страна. Делото се гледа в Пловдив, тъй като всички старозагорски съдии си направиха отвод. Процесът е при закрити врати заради интимните отношения между охранителя в дискотека и ученичката, нарязана с макетно ножче и остригана нула номер с машинка. На предишното заседание бе разпитана Дебора. На вчерашното тя не дойде, а показания в продължение на два часа дава майка ѝ. Според единия от адвокатите на Георгиев в твърденията на жената имало доста противоречия.

Следващото заседание е на 12 септември, когато трябва да бъдат изслушани вещите лица. Очаква се тогава обяснения да даде и подсъдимият Георгиев.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"