Домусчиев: Тази година българският бизнес плати 350 милиона повече за електроенергия. Къде отидоха тези пари?

"През тази година българският бизнес плати повече от 350 милиона повече за електроенергия от свободния пазар спрямо предходната година! Къде отидоха тези пари при положение, че ги няма в подобрение на резултатите на АЕЦ и ТЕЦ Марица Изток 2?!" Това попита председателят на КРИБ Кирил Домусчиев във фейсбук.

"Цената на въглищата и ядреното гориво са същите! Как да се развива българската индустрия при положение, че на входа й стоят десетина търговци с по един компютър в офиса и десетина куфарчета за разнасяне! В чии джобове потънаха тези пари?!", пита още Домусчиев.

"Съвсем скоро в новия регулаторен период ще скочи и цената за обикновения гражданин, тъй като тя се формира на база на средната такава за предходната година. А за потенциалния скок на цената на стоките и услугите....?! Кой е виновен за това?! Това е въпрос на национална сигурност и се надявам правителството да вземе спешни мерки", призовава председателят на КРИБ.

По-рано днес работодателските организации и синдикатите излязоха със съвместна декларация против "спекулативното и необосновано повишаване цената на електрическата енергия".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"