Доналд Тръмп с нови атаки по Камала Харис: Радикална лява лунатичка

Доналд Тръмп отприщи залп атаки срещу вероятния си нов опонент, вицепрезидента Камала Харис, която той нарече своя „нова жертва за поражение“ и обвини, че е заблудила обществеността относно способността на президента Джо Байдън да се кандидатира за втори мандат.

Митингът в Шарлът, Северна Каролина, отбеляза първото публично предизборно събитие на Тръмп, след като Байдън отпадна от надпреварата за втори мандат в Белия дом. Така Харис стана вероятният кандидат на демократите. Митингът приключи минути преди Байдън да се обърне към нацията, за да обясни, че се е отказал от кандидатурата си за преизбиране, за да „предаде факела“ на Харис, която е с 22 години по-млад от него.

„Така че сега имаме нова жертва за поражение: Лъжливата Камала Харис“, каза Тръмп, определяйки я като „най-некомпетентния и крайноляв вицепрезидент в американската история“.

Тръмп я нарече "радикална лява лунатичка" и каза, че е "луда" заради позициите си относно абортите и имиграцията. Той също така произнесе погрешно малкото й име многократно, унизителен подход към първата чернокожа жена и човек от южноазиатски произход, който вероятно ще бъде кандидата за президент на голяма партия.

Речта на Тръмп сигнализира, че следващият етап от кампанията може да бъде особено брутален и личен, въпреки че някои лидери на Републиканската партия предупредиха републиканските съюзници да не използват открито расистки и сексистки атаки срещу Харис.

Тръмп засили критиките си към вицепрезидента след внезапното напускане на Байдън, наричайки Харис „същата като Байдън, но много по-радикалена“.

Той я обвини за това, което описва като провали на администрацията на Байдън, особено по отношение на сигурността по границата между САЩ и Мексико. В сряда ораторите, които се появиха на сцената преди кандидата на републиканците, атакуваха рекорда на Харис по границата, подчертавайки, че тя е натоварена да ръководи усилията на Белия дом за справяне с проблемите на миграцията. Името на Харис беше посрещнато с освирквания няколко пъти по време на речите.

„Беше й възложено това, тя получи тази задача и тя се провали“, каза Брандън Джъд, бивш президент на Националния граничен патрулен съвет, синдикатът, който представлява агентите.

Тръмп също така обвини Харис, че е също толкова отговорна за политиката на Байдън на границата между САЩ и Мексико, която доведе до рекордни арести при незаконно преминаване в края на 2023 г. и повтори обещанието си да извърши масови депортации с помощта на местната полиция.

„Смъртоносното унищожаване на границите на Америка от Камала е напълно дисквалифицирано. Не бива да й се позволява да се кандидатира за президент с това, което е направила“, каза Тръмп пред поддръжници.

Харис, междувременно, прекара деня в Индиана, казвайки на членовете на исторически чернокожото женска общност Zeta Phi Beta, че „ние не си играем". Тя ги помоли за помощ на изборите през ноември, които характеризира като „избор между две различни визии за нашата нация, едната фокусирана върху бъдещето, другата фокусирана върху миналото.

Кампанията на Харис пусна изявление след речта на Тръмп, описвайки я като „необвързана, странна и безсмислена“.

Междувременно Тръмп се отказа от плановете за очакван дебат с Харис, като първо каза, че иска Fox News, а не ABC, да бъде домакин на двубоя, който първоначално беше планирал за септември с Байдън. Във вторник изглежда, че Тръмп отново промени това съобщение, като каза по време на разговор с репортери, че би искал да дебатира Харис „повече от веднъж“, но не се ангажира да се появи на дебата, който в момента се води. Той каза, че се е съгласил да води дебат с Байдън два пъти, а не Харис.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"