ДПС-Доган отвориха вратата за третия мандат

Макар и да смятат шанса за кабинет за “минимален”

ДПС-Пеевски категорично против

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров, изключен заедно с 24 негови колеги от парламентарната група на ДПС, изрази готовност да участва в разговори за съставяне на правителство с третия мандат, който предстои да бъде връчен от президента Румен Радев до следващия понеделник.

“Става въпрос за принципен разговор, в който да се търсят общи цели и приоритети за стабилизация и развитие на страната, в рамките на утвърдената евроатлантическа ориентация на България. Единствено с Възраждане не бихме водили разговори”, заявява Чакъров. Но посочва - все пак шансът за кабинет в настоящия парламент бил “съвсем минимален”.

Според верните на почетния председател Ахмед Доган подобни разговори обаче при всеки случай биха били полезни в бъдеще време. “Защото след поредните предсрочни парламентарни избори ще сме изправени пред същите предизвикателства за съставяне на правителство и би било полезно да имаме някаква основа, на която да стъпим”, аргументира се председателят на Движението за права и свободи Джевдет Чакъров.

Според източници на “Труд news” от лагера на Делян Пеевски останалите в ПГ на ДПС категорично няма да подкрепят кабинет със следващ мандат.ДПС-Доган отвориха вратата за третия мандат

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"