ДПС-Пеевски най-вероятно ще сезира съда заради решението на ЦИК

От ДПС - Ново начало на Делян Пеевски вероятно ще оспорят пред съда решението на Централната избирателна комисия, която задължи двете ДПС-коалиции да извадят партията ДПС от състава си. Това намекна в коментар пред "Труд news" депутатът от ДПС-Пеевски Искра Михайлова на излизане от Партийния дом.

"Разбира се, има много тълкувания. Но това опира до тези тълкувания и решения на съда. Аз няма да коментирам бъдещи решения на съда", коментира Михайлова казуса, в който една партия участва в две коалиции едновременно, което е забранено в Изборния кодекс.

Според нея ЦИК не се справя с поверените ѝ по закон задължения. "ЦИК е някъде в 1995 година, ЦИК не е разбрала, че в България съществува електронно управление и права да се подават документи електронно. Слушам, че, слава Богу, ще можем да си проверяваме здравните досиета електронно. Но за ЦИК това е непознато", напомни тя във връзка с подадените от крилото на Пеевски документи по електронен път, които не бяха приети, тъй като такава процедура в комисията не е уредена.

"Труд news" научи по-рано днес в кулоарите на Народното събрание, че хората около почетния председател на ДПС Ахмед Доган, изключени вече от парламентарната група на ДПС, нямат намерение първи да завеждат съдебно дело, като ще изчакат първо какви действия ще предприеме Делян Пеевски.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Иван Гергов

Този уебсайт използва "бисквитки"