ДПС-Търговище подаде жалби за купуване на гласове в община Омуртаг

Сигнал за извозване на хора от домовете към избирателни секции и мотивиране да се гласува за определен номер срещу пари е подаден от ДПС в РИК-Търговище. Жалбите са две и в тях се твърдяло, че посочени лица превозвали избиратели и купували гласове в селата Звездица и Врани кон, община Омуртаг.

РИК-Търговище излезе с решение в 16 часа, което гласи, че, тъй като се навеждало на твърдения за престъпления, жалбите се изпращали на Районна прокуратура по компетентност.

Извън официалната лаконична информация, по неофициални данни, ставало дума за поддръжници на фамилията на вече бившия кмет на община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов, който беше отстранен от поста. Баща му - бизнесменът Хасан Хасанов, е с повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група (ОПГ) и е в ареста, но е втори в листата на коалиция "Център" за парламентарния вот и последен в тази за евроизборите. Братът на кмета Джафер, който също е задържан, е в листите на КП "Граждански блок". Там начело беше и кметът, но сам поиска да излезе. Сега той е с мярка за задържане под стража "домашен арест", тъй като, според прокуратурата бил участвал в ОПГ-то.

Дали посоченото в жалбите за купуване на гласове отговаря на истината, проверява полицията, която незабавно е била задействана.

Пак неофициално обаче се коментира, че хората в района са много стресирани и никой няма да иска да говори.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"