Драма по Шекспир в Лестър

Истинска драма по шекспиров сюжет сътвори "Лестър" в последната седмица. Изгонен бе Клаудио Раниери заради слаб футбол. Дойде асистентът Крейг Шекспир, а с него шампионски стил и 3:1 над "Ливърпул"!

"Футболистите и на двата отбора трябва да се срамуват от себе си - изригна легендата на "червените" Джейми Карагър. - Тези на "Лестър", защото не играха с такова желание при Раниери. А тези на "Ливърпул" - за представянето си на терена."

До мача на стадион "Кингс Пауър" шампионите нямаха нито един гол във Висшата лига през 2017 година. Джейми Варди на два пъти и Дани Дринкуотър с виртуозно воле направиха 3:0, преди Фелипе Коутиньо да вкара почетно. От сивия "Лестър" нямаше помен, имаше само спомени от миналата година - по това време "лисиците" крачиха смело към титлата.

Феновете пееха за Раниери, слагаха негови маски на лицата си. Отдадоха краска почит. Дали дон Клаудио е гледал от дома си в Италия? Дано да не е, защото сигурно до кръв си е прехапвал устните. Харли Кару, фен от Кардиф пропътува 500 км, само за да целуне плаката на Раниери под часовниковата купа в центъра на града. В социалните мрежи сравниха играчите на шампиона със змии, съскали срещу своя ръководител и подписали му уволнението.

Бъдещето на "Лестър" остава несигурно. Шекспир се изключи като постоянен треньор. Важна крачка към оцеляването бе направена, но само толкова - има още много кръгове.

А "Ливърпул"? На 31 декември след победата с 1:0 над "Манчестър Сити" на "Анфийлд" още мечтаеха за първа титла от 1990 година насам. Сега не само участието в Шампионската лига е под сериозна въпросителна, но и бъдещето на треньора Юрген Клоп.

"Аз съм на ръба и ако продължаваме с тази игра, ще ме изгонят", каза германецът. Въпросът е дали Клоп не подготвя оттеглянето си. В Испания написаха преди две седмици, че "Барселона" може да го покани за наследник на Луис Енрике.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"