Драма разплака Виктория Пелова, Нидерландия и Бразилия са аут от женския турнир по футбол

Австралия –Швеция и САЩ– Канада са полуфиналите на Олимпиадата в женския футбол. Австралия победи Великобритания с 4:3, а Швеция надигра домакините от Япония с 3:1 и двата тима – победители се класираха на полуфинал на олимпийския турнир в женския футбол. В другата среща преди мача за трофея и медалите ще се изправят САЩ и Канада. Канадките надиграха Бразилия с 4:3 след дузпи.

Още по-голяма драма се разигра в последния ¼-финал. Нидерландия и САЩ завършиха 2:2 в редовното време. За холандките, в чиито състав бе и Виктория Пелова, чиято майка е българка, головете вкара Вивиан Миедема. При дузпите американките бяха по-точни и се класираха напред. Миедема - с 84 гола в 100 мача, най-добрата голмайсторка на Нидерландия за всички времена - пропусна първата дузпа, след което оранжевите водеха загубена битка. Пелова вкара 2 гола в турнира.

Треньорката на Нидерландия Вигман ще напусне тима след турнира. Тя ще работи за женския отбор на Англия, съобщи telegraaf.nl. Тя доведе „оранжевите” до златото на европейското първенство и среброто за Световната купа от назначаването й през 2017 г. насам.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"