Дрогиран 18-годишен си спретна гонка с полицията

Двама младежи и девойка са задържани в полицията след неподчинение и продължило преследване, съобщиха от МВР.

Тази сутрин към 4 часа, в района на бул. „Черни връх”, полицейски екип забелязал високата скорост с която се движи л.а. „Сеат Ибиза“ и веднага подал сигнал за спиране на водача.Шофьорът не се подчинил, продължил към ул. „Луи Айер”, където отново не спрял на подадените сигнали на още два полицейски екипа.  В района „Околовръстен път” автомобилът  бил пресрещнат от друг автопатрул, но водачът отново не спрял на подадените многократни звукови и светлинни сигнали. По време на шофирането той блъскал колата многократно в пътни знаци и бордюри, преминавал на червен сигнал на светофарите.

След предприети бързи заградителни действия, в района на ул. „Опълченска” 18-годишният нарушител на пътя – Т.П. , П.Е. /19г./,собственик на автомобила и спътник ,както и 16-годишно момиче- и тримата криминално проявени, били задържани. Установено е, че Т.П е управлявал сеата без книжка, а полевият тест установил, че е шофирал след употреба на упойващи и наркотични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането му продължава, предстои доклад на материалите в прокуратурата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"