Дрогиран шофьор уби в челна катастрофа 25-годишен мъж и рани шестима край Враца

Дрогиран шофьор предизвика катастрофа на главен път Е-79, при която загина мъж, а други 5 човека са били ранени, съобщи ОД на МВР - Враца.

Жестокият удар между две коли е станал малко преди 19.30 часа на 26 септември. Лек автомобил „Сеат Ибиса“ пътувал към Враца, когато 39-годишният му водач предприел рисковано изпреварване на дълга колона и на излизане от с. Люти дол се ударил челно в идваща насреща лека кола „Мазда“. След сблъсъка японската кола изхвърчала в храстите край пътя. В нея освен шофьора пътували бременна жена, възрастна жена и 3 деца.

Две линейки, пожарна и полиция пристигнали на мястото на катастрофата. Медиците заварили в много тежко състояние тримата възрастни и едното дете от „Мазда"-та. Въпреки усилията на пара медиците обаче 25-годишният шофьор на "Маздата" издъхнал още при качването му в линейката.

Останалите потърпевши откарани в болницата в Мездра, където е установено, че едно от децата е със счупен крак, а другите са с многобройни травми, но без опасност за живота. С повече проблеми е бъдещата майка.

Шофьорът на „Сеат“-та и жената, която пътувала с него са леко ранени. Водачът е бил изпробван с технически средства за алкохол и наркотици, от които станало ясно, че е бил дрогиран с амфетамини.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Огнян Стоенелов

Този уебсайт използва "бисквитки"