Дубай изпревари Лондон и Париж

Превърна се във водещ пазар на луксозни имоти

Осигурява висока доходност

Дубай се превърна във водещ пазар на луксозни имоти в света, пише в анализ на компания за недвижими имоти. По обем на инвестициите в жилища от висок клас, с пазарна цена от над 10 млн. долара, Дубай изпревари Лондон, Ню Йорк и Париж.

Според консултантската компания доходността от отдаване на имот под наем в Дубай е в диапазона 6-10%, а от краткосрочен наем достига 13%. Същевременно предприемачите в Дубай осигуряват гъвкави възможности за плащане при покупка на имот в строеж. За сравнение доходността от наем в София е около 4-5%, а от краткосрочно отдаване под наем е около 10%, без да се включват разходите за управление, посочват консултантите.

Затова все повече хора в България се интересуват от инвестиция в Дубай с цел постигане на висока доходност, защита на спестяванията, възможност за препродажба на имота още в етапа на строителството и реализиране на печалба. Има и покачване на заявленията за „златна виза”, като редица международни инвеститори се насочват към Емирствата заради добрите инвестиционни перспективи.

Най-скъпо продаденият имот на международен клиент в Дубай е пентхаус на стойност 136 млн. долара. Той е с площ от малко над 2000 кв. м,  разполага с 5 спални, а стъклените му стени разкриват впечатляваща гледка към Арабския залив. Намира се в 71-етажна кула с високи тавани и ефектно осветление. Към Дубай има сериозен интерес от французи, англичани, индийци, руснаци, китайци. Там живеят представители на над 200 националности. Очакванията са до 2040 г. населението на Дубай да достигне 7,8 млн. души.

Около 60% от купувачите на имоти в Дубай се интересуват от апартаменти. Останалите се насочват към вили или градски къщи. Обзаведените жилища са изборът на 67,5% от наемателите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"