Дузина пъдпъдъци се предадоха пред полицейски шеф

Добра слука от първите дни на птичия лов споходи шефът на шуменската полиция старши комисар Ялчън Расим. Точно 12 пъдпъдъка паднали на мушката на вярната му руска ижовка, с която излиза на лов от 25 г.

Полицай N1 e част от ловната дружинка на село Климент и за пореден път надминал постиженията на колегите авджии. Причината е, че птичият лов е голямата му тръпка. В него има много спорт и ходене, при другите видове лов стоиш и мръзнеш, обяснява комисарят. Не си пада по оръжията с оптики, когато животното няма никакъв шанс.

В последния ден от отпуската си поспортувал здраво, навъртял повече от шест километра в трудни и мокри терени в дирене на пернатите. Принос за добрата му слука имал и любимецът му английският кокер шпаньор Арес, признава Расим.

После за трапезата приносът бил на съпругата му. На есен пъдпъдъците са по-наляти, тогава са подходящи за барбекю и думата има той.

Заради сушавата година няма много пъдпъдъци, обясняват и други авджии в региона, окичили патрондаши със скромен улов. Доволни са, защото стартът беше даден дни по-рано и ще имат време чак до края на септември да упражнят хобито си.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"