Духът на Фъргюсън се завърна в „Юнайтед“

 

„Манчестър Юнайтед“ си върна осанката на страшилище във Висшата лига. „Червените дяволи“ постигнаха трети пореден успех в първенството след 1:0 над „Хъл Сити“. Победата бе в стил „Сър Алекс Фъргюсън“, след като победният гол на Маркъс Рашфорд падна дълбоко в добавеното време.

„Сър Алекс е невероятна легенда и съм повече от щастлив, че победихме във времето на Фърги (понятие, появило се след серия от късни победи на „Юнайтед“ през ерата на шотландеца) - призна Моуриньо след мача. - Знам, че когато победиш в края на срещата, хората говорят за късмет, но ние заслужавахме тази победа, особено през втората част. Бяхме доминиращият отбор. Феновете нахлуха на терена да отпразнуват победата, което е част от футбола. Вече свиквам с обстановката тук и живея за подобни моменти. Прекрасно е да се работи с играчи като Златан Ибрахимович всеки ден. Уча много от него.“

„Челси“ също продължава без грешка в шампионата след убедителна победа над „Бърнли“ с 3:0. Успехът на „сините“ дойде след попадения на Еден Азар, Вилиам и Виктор Моузес. Победата изкачи тима от „Стамфорд Бридж“ на върха в класирането предвид по-добрата голова разлика от „червените дяволи“.

След двубоя английският таблоид „Сън“ разкри, че Конте е съобщил в прав текст на Сеск Фабрегас, че няма да разчита на него. Причината за крайното решение е, че испанецът не пасва в схемата на игра на бившия треньор на „Ювентус“.

В друг мач от кръга шампионът „Лестър“ постигна първа победа за сезона след 2:1 над „Суонзи“, а „Тотнъм“ и „Ливърпул“ не се победиха (1:1).

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"