Дъщерите на Пеле: Тялото му не отказва химиотерапият, инфекцията му е в следствие на Ковид, очакваме го да се прибере у дома

Дъщерите на Пеле Флавия и Кели обявиха подробности за здравословното състояние на баща си. В интервю за бразилската телевизия „Глобо“ те разкриха, че той е в стабилно, но тежко състояние. 

В събота вестник „Фоля де Сао Пауло“ обяви, че Кралят на футбола е поставен на палиативни грижи, тъй като организмът му отказва химиотерапията за лечение на рак на дебелото черво.

Лекарите на Пеле от клиниката „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло отрекоха информацията и обявиха, че футболната легенда се повлиява добре от лечението. Флавия потвърди информацията на медиците: „Изключително нечестно е да се твърди, че баща ни е на смъртния си одър, че е под палиативни грижи. Повярвайте ни, това не е истина“. Тя уточни, че лекарите са добавили ново лекарство в лечението на Пеле, тъй като все още не е постигната пълна ремисия на рака.

Кралят на футбола беше настанен в болница във вторник със силни отоци по цялото тяло. Стана ясно, че той е получил респираторна инфекция. Сега се оказа, че тя е провокирана от заразяване с COVID-19.

„Той е болен, но в момента получава терапия заради белодробната инфекция, която е резултат на заразяването с коронавирус преди три седмици. В момента той не се сбогува с близките си в болницата. Очакваме да се завърне у дома, когато състоянието му се подобри“, допълни Кели Нашименто.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"