Евакуират населението в Царево (ВИДЕО)

Заради силната буря се наложи евакуиране на населението в Царево.

В няколко хотела на къмпинг „Нестинарка” първите етажи са залет с вода.

Има отнесени автомобили в морето.

Река Велека e преляла.

"Обявили сме бедствено положение. Има няколко моста, през които е много опасно да се преминава. Не е необходимо да се прави евакуация в хотелите. Тази психоза може да причини по-гоеми драми. Имаме проблеми на Арапя и в Лозенец, както и на местата, където има самонастанили се каравани", каза кметът на Царево Георги Лапчев, който уточни, че вече е сформиран кризисен щаб.

"Без психоза, не е необходимо да се тича във всички посоки. Хората да не се плашат. Необходимо е тези, които са в хотелите, да се качат един етаж по-нагоре. Има щети, но това е природа", допълни той.

Той уточни, че цялата територия е под контрол и на помощ са екипи на пожарна безопасност. "Службите са тук. Очаквам господин премиерът да дойде тук на място", каза още той.

"Очакваме, след като спре дъждът да изпратим наши екипи с мобилни помпи да помогнат за наводняването. Тепърва материалните щети ще бъдат описвани", това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. 

"В момента не са необходими допълнителни евакуации. По-добре хората да останат на място. Няма риск", каза още Николов.

В момента по улиците в района има бързотечаща вода, както и реки, които са извън коритата си. На места има и паднали дървета в близост до пътищата. На много места в тази част има полицейски екипи, които са в помощ на пътуващите. 

За днес от НИМХ обявиха оранжев код за силни валежи и вятър в област Бургас. 

TRUD_VERSION_AMP:13//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"