ЕВРО 2024 завърши, както започна - с дипломатически скандал (ВИДЕО)

Балканските държави, които най-често се въвличаха в дипломатически скандали заради спорове за територии или исторически събития, ги нямаше на финала на ЕВРО 2024, но това не попречи турнирът да завърши с нов скандал, макар и не толкова лют. 

Родри, испанският национал, който беше обявен за най-добър играч на Европейското първенство, изпя "Гибралтар е испански" в Мадрид снощи, засягайки дългогодишния спор по време на купона за европейската титла. Гибралтар е британски полуостров с 33 000 жители в южната част на Испания, чиято територия е оспорвана от Лондон и Мадрид от десетилетия.

"Гибралтар е испански, Гибралтар е испански...", изпя 28-годишният Родри, се вижда от кадрите, публикувани в портала на вестник "Марка", разпространени и от други испански медии. Испанската обществена телевизия (RTVE) съобщи на уебсайта си, че по време на празника няколко играчи "на няколко пъти" са пели за Гибралтар.

Някои английски медии определиха този момент като "безвкусен". В един момент от тържеството Алваро Мората напомни на Родри, че играе в Англия, на което Родри отговори: „Не ме интересува“.

Родри, 28-годишният полузащитник, е играч на Сити от 2019 г. и има договор до 2027 г. Той изигра повече от 250 мача за клуба и спечели титлата в Шампионската лига и Висшата лига четири пъти.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"