Евродепутатът от „Възраждане“ Станислав Стоянов ще оглави най-новата европейска политическа партия „Европа на суверенните нации"

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Това стана ясно на съвместна пресконференция на председателя на "Възраждане" - Костадин Костадинов, Рене Ауст - председател на най-новата група в Европейския парламент - "Европа на суверенните нации", и евродепутатите Станислав Стоянов и Рада Лайкова, която се проведе днес в София. 

"Нашият проект е с дългосрочна перспектива. Амбицията ни е да растем, да привличаме и други членове в организацията и да станем първи политически сили в нашите държави. Една от основните точки в съвместната ни работа е, че работим като партньори и сме равнопоставени в начинанието. Искам да изразя пълна подкрепа за г-н Стоянов като бъдещ председател  на „Европа на суверенните нации“. Уверен съм, че нашият проект ще расте. Пожелавам на „Възраждане“ голям успех на предстоящите избори, уверен съм, че ще го постигнете и ще изненадате всички.“, каза Рене Ауст по време на пресконференцията, част от визитата му в София.

Според Костадинов напълно логично „Възраждане“ получава председателското място. Той заяви, че "Възраждане" и  "Алтернатива за Германия" имат най-много представтели в новата парламентарна група, където работят като партньори и изборът на Станислав Стоянов за председател още по-добре ще консолидира всеки един от тях.

Освен България и Германия, в новата европейска политическа партия „Европа на суверенните нации“ има представители и на Франция, Полша, Унгария, Словакия, Литва, Чехия, Нидерландия, водят се преговори за разширяване.

Станислав Стоянов уточни, че изборът на ръководство на партията ще е факт до няколко седмици, а Рене Ауст добави:

 „Това е проект на разума. Ключът в него е всяка нация да може да защитава своите суверенни интереси, но където има общи – да работим заедно.“

Той  изрази  и увереност в успеха на „Възраждане“ на изборите на 27 октомври.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"