Еврокомисарят Мария Габриел: Важна е киберсигурността

На форум на Съюза за стопанска инициатива

Насърчават новите технологии

Трябва да се обърне внимание на киберсигурността. Това заяви Мария Габриел, еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж по време на международна кръгла маса “Цифрова и устойчива България: Малките на фокус”, организирана от Съюза за стопанска инициатива.

България има своите силни страни по отношение на цифровизацията, информационните и комуникационни технологии, каза Мария Габриел. Според нея предизвикателствата трябва да се превърнат във възможности, особено по отношение на малкия и средния бизнес. Необходимо е да има мобилизация на всички, смята тя. И то не само в европейските и национални институции, но има “много място за взаимодействие в публичния и частния сектор”.

Конференцията беше организирана от Съюза за стопанска инициатива с цел да се постави фокус върху предизвикателствата пред цифровизацията на българската икономика, да се насърчи широкото използване на новите технологии - изкуствен интелект, високопроизводствени изчисления, киберсигурност и др., както и да се изгради мост межди всички заинтересовани страни - бизнес, академични среди и публични органи.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"