Европейската комисия няма право да пипа в образованието ни

Заканват ни се с процедура за антиджендър закона

Вероятно сте видели, че благодарение на Радан Кънев ни се заканват сега да ни „опраска“ Европейската комисия с процедура срещу България заради антиджендър пропаганда законът.

Нека изясня няколко неща. Първо този закон е в сферата на образованието, където Европейския съюз няма право да пипа.
Второ, такава процедура вече се води срещу Унгария от години за много по-сериозен закон за забрана на ЛГБТ, а в Полша има цели местности, в които ЛГБТ е изрично забранено. Делото срещу Унгария буксува, а при Полша едвам върви.

Тоест, ЕС още не смее да налага ЛГБТ на институционално ниво. А при нас става въпрос дори не просто да го налага, а да го налага там, където законово не би трябвало да може.

Тоест, за да ни спре Европейската комисия трябва да направи нещо, което не смее, където не може, без дори да е сигурна защо го прави. Понеже законът не дискриминира.

Обаче важно е да се отбележи, че ЛГБТ НПО-тата отдавна лобират самите държави в ЕС да се включат към делото срещу Унгария. Защото знаят, че с достатъчно напрежение ще пробият.

Те ни показват как може да удържим фронта - ако вътре в държавата сме сплотени и смели и ако водим активна дипломация с другите държави в ЕС. Минимум първото. Това е изцяло политическа игра.

Тогава с тази процедура и това дело могат да ни хванат за...

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Виктор Блъсков

Този уебсайт използва "бисквитки"