Един въпрос към д-р Илия-Пресиян Георгиев, лекар в Клиника „Д-р Емилова“: Какви заболявания на ставите и костите може да се лекуват с магнитна терапия?

 

„Болката е неизбежна. Страданието е въпрос на избор“

Харуки Мураками

Визитка

Д-р Емилова завършва медицина през 1969 г. и придобива специалности по вътрешни болести, ревматология и кардиология. Има и магистратура по здравен мениджмънт. Основава своята клиника през 1993 г., като прилага в нея метода на Лидия Ковачева, наречен омекотено гладуване с плодове и чай. От тогава до 1 април тази година през нея са минали над 51 500 пациенти и огромната част от тях са излекували с този метод тежки хронични заболявания, обявени за нелечими. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Въпрос: Какви заболявания на ставите и костите може да се лекуват с  магнитна терапия?

Отговор: Апаратът за магнитна терапия използва електромагнитното поле с висок интензитет за лечение на болезнени невромускулни и ставно-скелетни състояния (най-често, но не само – гонартроза, коксартроза, дискова херния, фрактури, мускулна болка, артрит и др.) Терапията с апарата третира остра и хронична болка, подпомагат мускулната релаксация и стимулация, като засилва кръвообращението, освобождава ставните блокажи и ускорява зарастването на рани и фрактури. Магнитотерапията се прилага дори за релакс и подобряване на съня. Тази процедура не причинява болка или дискомфорт и не води до странични ефекти. В повечето случаи пациентите усещат облекчение още след първата терапия, но за максимално силен и продължителен ефект се препоръчват между 5 и 10 процедури според състоянието.

Искам да отбележа, че в Клиника „Д-р Емилова“ работим с ново поколение апаратура за високоинтензивна (за разлика от обикновената) магнитна терапия, малко клиники у нас разполагат с такъв апарат. Има състояния противопоказни на терапията: онкологични заболявания през последните 10 години, бременност и метални импланти в зоната на третиране.  Цената на една процедура е 35 лв. и от нея може да се възползват и хора, които не са пациенти на клиниката. 

Петя Димова: терапията върши чудеса

Преди да дойда в клиниката, 7-8 месеца страдах от ужасни болки в тазобедрените стави, особено в дясно, и в кръста. Работя като медицинска сестра, по цял ден съм на крак и е много важно да бъда енергична и във форма. За да притъпя болките, вземах силни лекарства по два пъти на ден. Дойдох при д-р Емилова, за да облекча това състояние. Медицинските прегледи показаха, че се касае най-вероятно за херния в поясния отдел на гръбначния стълб и начална артроза в тазобедрените стави, но не съм правила образна диагностика. Успоредно с това имах хипертония, а след няколко дни на плодове и чай кръвното се нормализира и сега не вземам лекарства за него. 

Направих 12 дни в клиниката на плодове и чай, продължих в къщи до 20 дни, след това – захранване.

Чувствам се добре, с олекнало тяло (свалих доста килограми)  и сърце, много по-подвижна, енергична и радостна. Болките утихнаха – ако мога да ги оценя от 0 до 10, по степен на интензивност, дойдох с 10-та степен болки. Сега са между 1 и 2 степен. Но голяма роля за това изигра не само режимът, а и магнитната терапия, която ми направи моят лекуващ лекар д-р Илия Пресиян Георгиев. В клиниката разполагат с апарат, какъвто е рядкост да намериш – с високоинтензивна магнитна терапия. В ръцете на добър лекар този апарат върши чудеса, както стана с мен! Доктор Георгиев ми направи по 6 процедури на кръста и на дясната тазобедрена става, която беше по-силно засегната от артрозата. Благодарна съм и на него, и на целия екип на клиниката. Пожелавам им да продължават да вършат малки ( всъщност никак не са малки!) всекидневни чудеса с хората, които идват за да облекчат страданията си. 

Рецепта от Кулинарното ни училище:

Веган торта Фереро-роше

Продукти: 
1 слой:
150 г фурми
100 г бадеми – накиснати във вода от предната вечер и обелени
20 г какао

2 слой:
125 г черен шоколад без захар
100 г кокосово мляко от консерва – само  твърдата част
70 г натрошени лешници

Приготвяне:
1 слой:
Най-напред се пасират продуктите за първия слой, докато станат хомогенна смес. Тя се слага на във форма за кекс с падащо дъно.

2 слой: 
Шоколадът се разтопява на водна баня и е оставя да се охлади за 10 мин. Добавя се постепенно към кокосовото мляко, като се разбърква постоянно. Накрая в сместа е добавят натрошените лешници и всичко се изсипва върху първия слой. Оставя се за около час във фризера да се стегне.

TRUD_VERSION_AMP:8//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"