Един от водещите на „Гласът на България” Елина Марковска пред „Труд”: Да пееш добре не е достатъчно, за да станеш звезда

От години следя риалити формати

- Елина, разкажи ни за твоята роля в настоящия сезон на музикалното риалити „Гласът на България” по Би Ти Ви?

- Моята роля е много интересна и нова за предаването. Аз съм трети водещ и V-Reporter, и имам рубрика на сайта на предаването - „Гласът зад кадър”. Всяка седмица в нея показвам интересни и забавни моменти от бекстейджа. Правя интервюта с треньорите, в които онлайн потребителите разбират интересни и нови неща за всеки от тях. Веднъж седмично водя рубрика в радио N-JOY, казва се „Пей сърце”, където заедно с участниците говорим за всичко интересно, което се случва на сцената.

- Завършила си висшето си образование в Лондон, работила си в агенция за организиране на събития. Защо реши да се върнеш в България?

- Заминах, твърдо убедена, че ще се върна да живея и работя в България. И ето, че това се случва.

- Какво те доведе до шоуто за таланти?

- От малка мечтая да работя в телевизия. От години следя с интерес риалити формати и всички развлекателни предавания. Винаги съм била любопитна как се правят, как се създава качествено телевизионно съдържание. После в университета имах шанса да уча по-задълбочено за телевизията. Общо взето, интересът ми никога не е спирал и затова не съм се отказала да гоня мечтата си. Щастлива съм, че тази мечта се реализира именно в „Гласът на България” на Би Ти Ви, защото тук се уча от най-добрите.

- Като трети водещ имаш наблюдения върху случващото се както на сцената, така и зад кулисите. Кой от участниците, които сме видели досега, ти направи най-голямо впечатление?

- Всички участници, които продължават напред имат нещо в себе си, което ги прави победители. Трудно ми е да си избера фаворит, защото талантът при всеки е безспорен. Много харесвам Симона, Атанас, Мария Величкова.

- Как се работи със звезди като Камелия, Графа, Иван Лечев и Михаела Филева?

- Работата с треньорите е истинско удоволствие. Приятно изненадана и впечатлена съм от всички. Камелия е много сърдечна и мила жена, Михаела е супер забавна, Иван Лечев е голям шегаджия, а Графа е винаги позитивно настроен. Те са истински професионалисти, с отношение към работата си. В същото време, знаят как да се забавляват и го показват във видеата ми със седмични предизвикателства, които можете да гледате на сайта на предаването.

- Разкажи ни за някои забавни моменти от снимачната площадка, на които зрителите все още не са станали свидетели.

- Някои от най-интересни моменти за мен са предизвикателствата към участниците и треньорите. Играта със слушалки ми е една от любимите. Играе се с двама – единият слага слушалки със силна музика, а другият трябва да изговаря думи, които събеседникът му да познае, без да чува нищо. Винаги е много забавно, защото се получават бисери от предположенията на познаващия. Например, когато играх с Иван Лечев и Михаела, той й каза „козирог”, а Михаела чува „кокошка”. Друга вълнуваща част от работата ми е срещата с международни музиканти като Анджела Георгиу и Инна. За мен беше истинска чест да разговарям с тези хора и да срещна участниците от „Гласът на България” с тях. Предстоят ми още интервюта със световноизвестни изпълнители и нямам търпение да ви ги покажа.

- Има ли някой, за когото съжаляваш, че треньорите не са се обърнали?

- Треньорите са в предаването, защото тяхното мнение е най-компетентно. Да, случва се да не се обърнат на някого, когото публиката е харесала. Не мисля, че да пееш добре е достатъчно, за да продължиш напред в предаването. Изискват се и много други качества.

- Ти самата имала ли си амбиции да се занимаваш с музика и да станеш известна?

- За жалост не съм музикална, но много обичам музиката и се радвам, че имам възможността да се наслаждавам на прекрасните гласове на участниците.

Елина Марковска е на 23 години, от София. Дъщеря е на известния журналист Игор Марковски. Завършва специалността „Пиар и реклама” в Лондон. Докато учи в столицата на Великобритания, Елина работи в агенция за организиране на събития, където получава шанса да се запознае със световноизвестни личности. Решава да се завърне в България, тъй като вярва, че у нас има поле за изява и развитие за младите и мотивирани хора. Работи като мениджър „Дигитално развитие” във Virginia Records. Интересува се от телевизия, изкуство, музика, кино и театър. В свободното си време практикува йога. В момента красавицата се изявява като трети водещ в музикалното шоу „Гласът на България” и води собствена онлайн рубрика. Тази роля е нова за предаването, в което досега е имало само двама.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Денис Медаров

Този уебсайт използва "бисквитки"