Един Роналдо стига за финал

 

Какво му трябва на човек - нова кола, мила жена и една добра бира, се казваше в една известна реклама преди години. А какво му трябва на един отбор? Списъкът е още по-кратък - Кристиано Роналдо. Колкото и крайно да звучи, португалецът сам поведе „Реал“ (Мадрид) към пореден връх в европейския футбол. Направи го в типичен стил - с куп рекорди, и то в рамките на 90 минути. Кристиано заби хеттрик при успеха над градския съперник „Атлетико“ (Мадрид) с 3:0 на „Сантяго Бернабеу“ в първия 1/2-финален сблъсък.

По този начин головата сметка на КР7 в турнира стигна кота 10, но трябва да се спомене, че преди четвъртфиналите той имаше едва 2 гола на сметката си. А някои твърдяха, че Роналдо не бележи във важните мачове...

Освен че заби своя 42-ри хеттрик за „белия балет“, носителят на „Златната топка“ вече има 103 попадения в кариерата си в най-комерсиалния клубен турнир, повече от „дюшекиите“ в цялата си история (100).

Кристиано има и 20 точни изстрела в дербито на Мадрид, постижение, с което никой друг не може да се похвали. С постигнатото вторник вечер звездата на „Реал“ изравни своя голям опонент Лионел Меси по реализирани три попадения в един мач в надпреварата (7).

Това не е краят. Португалецът е първият играч, реализирал хеттрик в два поредни мача в елиминационната фаза.

За финал Кристиано счупи постижението на великия Алфредо ди Стефано за най-много попадения в 1/2-финалната фаза. Настоящата 7-ца вече има 13 срещу 11-те на легендата на кралския клуб.

Първият гол на Роналдо срещу „Атлетико“ предизвика куп полемики. При първото центриране на Каземиро нападателят бе в явна засада.

„Роналдо е в засада при първото центриране на Рамос - призна съдийският анализатор на „Марка“ и „АС“ Андухар Оливер. - Нападателят е в нередовна позиция, но не влияе на играта". От „Мундо депортиво“ пък са твърдо на мнение, че голът е нередовен.

След срещата героят на вечерта отправи своя апел: „Повтарям отново - просто спрете да ме освирквате. Винаги се старая да давам най-доброто от себе си. Играхме много добре. Беше мой ред да вкарам головете, но като цяло отборът беше феноменален. Перфектен!"

Рекордите на Роналдо в турнира

Най-много попадения: 103

Най-много попадения на собствен терен: 53

Най-много попадения като гост: 47

Най-много попадения в елиминационната фаза: 52

Най-много асистенции: 31

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"