Екатерина Дунева: Щастлива съм с новия мъж до себе си

Най-известната ни конна състезателка роди момиченце от връзката си, което вече е на 10 месеца

- Екатерина, защо се разделихте с Румен Дунев? Бяхте заедно 18 години, той е вашата ученическа любов.

- Да, разделихме се преди година и половина, но не сме разказвали за това. Просто така се получиха нещата и всеки пое по своя път. Все пак продължаваме заедно да възпитаваме нашия син Енрико. Румен се справя чудесно с ролята на баща. Енрико обича да кара мотор и джет и може би един ден ще наследи състезателния автомобил на баща си. Кое момче би се отказало? Той може и да язди, но не го влекат конете. И Румен има ново семейство.

- Вярно ли е, че новият мъж в живота ви е Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа?

- Категорично мъжът до мен не е Жоро Шопа, а човек, който не е от медийното пространство. Новият мъж до мен има собствен бизнес и отскоро се занимава с автомобилен спорт. Имаме и бебе на 10 месеца - Мария.

- Какво ви свързва с Александра Арабаджиева?

- С Александра сме добри приятелки от години, свързва ни любовта към конете, тя даже се грижи за 4 коня. Имахме и съвместна колекция на дрехи за езда. Имам нова колекция, кръстена на дъщеря ми Мария, тъй като това е годината на нейното раждане. В конния спорт има задължителни изисквания за спазване на протокол по отношение на облеклото, към който се придържаме всички.

- Кои са най-ценните ви трофеи?

- Имала съм призови класирания, но съм имала и доста неуспехи. Случвало се е да падам и дори да си чупя крак. Конният спорт е рисков и опасен. Най-големият ми успех беше първо място на международен турнир в Истанбул в конкуренция от 75 ездачи. Това беше през 2011 г. с коня ми Васко IV. Винаги съм работила с едни от най-добрите треньори, като през 2011-2012 г. специално заради мен идваше треньор от Германия, и то един от най-добрите. Щефан Вирт се казва и е един от главните крос-дизайнери на световната купа по конен спорт Globul Champions Tour. Аз му плащах, за да ме тренира с двата ми коня Васко IV и Кондор, както и самолетния билет и хотел тук, в България. Той идваше веднъж месечно за 4-5 дни. Тогава аз направих най-големите си постижения и натрупах ценен опит и информация, която използвам и днес.

- Споменахте, че сте чупили крак, падайки от коня. Как се чувства един ездач - кои травми са по-силни: физическите или психическите?

- След едно по-сериозно падане травмите са не само физически, но и психически. Изчезва доверието между кон и ездач и някак си се нарушава ритъмът, целостта между тях. Бяха ми нужни 2-3 месеца, за да ми зарасне кракът и повече от година, за да го преодолея психически.

- Как се случи?

- Просто при един скок конят се спъна и падна, като при ставането ме затисна. Това беше Васко IV и след това аз никога не успях да му се доверя. Той на мен също. Малко по-късно го продадох. А той беше най-добрият ми кон. Излизаше на терена за победа и беше много бърз. Беше кон шампион. С него спечелих в Истанбул, също и в Атина, а и тук в България съм имала добри класирания. Но, ето че след една нелепа случка и доверието беше загубено.

- Скъпо ли е човек да тренира конен спорт?

- Това е много скъп спорт. Поддръжката на един кон е много голяма. За неговото отглеждане е необходим екип от хора. Аристократичен спорт е, за богати хора. Един кон за прескачане струва от 100 хиляди евро нагоре. Много хубав е 400 000 евро и нагоре. Поддръжката е към 1000 лв. на месец.

 

Нумероложката Милена Иванова ЕА:

Най-силните месеци за промени ще са януари, май и октомври

Нещата хубаво ще се разбъркат, за да могат през 2019-а да се подредят точно както трябва

- Какво могат и какво не могат да ни кажат числата?

- Числата могат да кажат абсолютно всичко. Те могат да обяснят целия човешки живот във всяка една област, а в датата на нашето раждане са закодирани мисията и съдбата на човека и спрямо трите ни имена може да се види как да се справим с тази съдба и какви условия са ни предоставени. Могат да се видят всички роднински връзки, както и предназначението на партньорските връзки. Нумерологията може да изчислява събитийни карти и спрямо тях да тълкуваме ден за ден или месец за месец, година за година какво изисква от нас съдбата и кои са даденостите, от които можем да се възползваме, кои неща трябва да правим и кои не, защото, ако ги правим в неподходящ ден, няма необходимите условия и енергията се хаби напразно. Числата могат да ни говорят и за предишни животи, в общи линии обясняват смисъла на цялото човешко съществуване, стига да можем да ги четем по правилен начин. Най-хубавото нещо е, че чрез тях човек винаги може да намери разрешение на даден проблем, да получи нов шанс да се справи, който е по-добър от предишния.

- Може ли човек да се научи сам да чете по числата, или трябват специални знания?

- Разбира се, че трябват специални знания, но идеята е всеки да се обучава, за да може да стане нумеролог за себе си. Много често казвам, че нумерологията е и изследователска наука. Ние се основаваме на определени знания, които са наследени от миналото, но те се развиват. В момента на Земята текат интензивни процеси и енергията се сменя, съответно се променя вибрацията на числата и тяхното значение.

- Вярно ли е, че сте предпочитаната нумероложка от Алла Пугачова? Какво ви свързва с нея?

- Да, мога да кажа, че съм предпочитана. С Алла Пугачова се запознах по време на едно от обученията ми в Москва. Там бяхме поканени на частно парти, където се срещнахме с нея, разказах й с какво се занимавам и тя прояви доста голям интерес, който за мен беше неочакван. Срещнахме се и на другия ден и оттогава понякога тя се допитва до мен. Когато се запознахме, беше в, бих казала, преходен етап от нейния живот. Разговаряхме много за личния й живот, как ще продължи кариерата си, но това са неща, които няма как да споделя.

- Бихте ли направили ваша школа за желаещите да проникнат в тайните на числата?

- Разбира се. Вероятно в края на 2018-а или началото на 2019 г. тази школа ще отвори врати, тъй като искам да предам на хората моето знание и все повече от тях да се научат да разбират как числата работят за тяхното ежедневие. Вече живеем в такава епоха, в която авторитети, гурута и подобни хора все по-малко ще имат въздействие. Идеята на новото време е всеки сам да следва вътрешния си глас, съдбата си и да си бъде лидер, водач. Да бъде нумеролог на себе си.

- Допитват ли се до вас много българи?

- Да, и известни, и неизвестни, чужденци също, както и много българи от чужбина. Правя прогнози на много журналисти, телевизионни водещи, но не съм сигурна, че искат да споменавам имената им. Мога да кажа за певицата Теди Кацарова, която не се притеснява от публичност, тя беше и на представянето на книгата ми.

 

* Коледа събра Гришо и Никол

* Бебета проплакаха във фолк гилдията

* Йоана Буковска не е бременна

* Всеки ден светски скандали през 2017-а

* Знаменитости смело сменят имиджа

 

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА - В "ЖЪЛТ ТРУД" ОТ 27 ДЕКЕМВРИ!

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"