Екатерина Захариева: Политиците и Народното събрание правят реформи не с декларации, а със законопроекти

Правителството хвърля само вредни идеи в публичното пространство. Това каза за бТВ бившият външен министър Екатерина Захариева.

На въпрос дали от партията биха подкрепили закриването на спецправосъдието, Захариева каза, че без анализ е абсурд: „Няма как да подкрепим нещо, което не знаем какво ще стане с борбата с корупцията, например. Нищо не сме видели черно на бяло. Политиците и Народното събрание правят реформи не с декларации, а със законопроекти. Нищо такова не е инициирано до момента.“

„Радев твърди, и сме съгласни с него, че корупционната среда води до спад на чуждестранните инвестиции“, допълниоще  Захариева.

На въпрос защо ГЕРБ са напуснали залата по време на речта на президента след клетвата му, Захариева уточни, че тя е била в карантина, но излизането на колегите ѝ било спонтанно: „Счели са, че не трябва това да е първата реч на президента.“

 „Ние научаваме какво се планира от западната преса и от Скопие. Чувам, че дори МВнР не знаят какво ще се случва. Ние имахме само една пресконференция, в която се обяви, че важните и най-чувствителните неща остават на втори план“, коментира Захариева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"