Екип на РИОСВ София извърши проверка по сигнал за замърсяване на река Струма

Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в София извърши проверка по сигнал за замърсяване на река Струма. Това съобщиха на сайта си от инспекцията. 

Експертите от РИОСВ – София са реагирали на сигнал за кафяви води на Струма край град Перник, който е бил  подаден на вчера. Изискано е съдействие от Изпълнителната агенция по околна среда да бъдат извършени полеви измервания и са взети водни проби за физико-химичен анализ.

Екипът е извършил обход по протежението на реката, за установяване на източника на замърсяването.

В края на септември РИОСВ извърши проверка след сигнал за замърсяване на реката. Становището на експертите тогава беше, че няма превишаване на показателите при полевите измервания на река Струма.

Под ръководството на Районната прокуратура в Перник се извършват разследване и други процесуални действия по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 352, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София на 27 септември. От институцията посочиха тогава, че е установено замърсяване на водите на река Струма в района на Перник. В резултат на това е създадена опасност за животните и растенията в замърсения участък от реката. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"