Ел Маестро с мощна атака срещу „Левски“

Нестор Ел Маестро изстреля мощен залп срещу „Левски“ за финал на футболната година. ЦСКА вледени „Ботев“ в снежния мач в неделя с 2:1 и остана на шест точки зад „Лудогорец“.

Беше важно да останем в битката за титлата, макар и разликата да е голяма – рече Ел Маестро. - Не искахме да сме като „Левски“. За тях всичко приключи и пролетта им ще е скучна.“

Левски“ е на 10 точки зад „Лудогорец“ и на четири зад ЦСКА. „Сините“ доста заяждаха Ел Маестро след победата с 1:0 във вечното дерби, когато на „Герена“ сериозно мечтаеха за злато. Но в последните два месеца сезонът им се срина.

ЦСКА и „Ботев“ изиграх леден мач върху ужасяващ терен на „Българска армия“, „пригоден“ за игра благодарение на „червени“ фенове, които се включиха в чистенето. Съдиите и делегатите обявиха, че двата клуба настояват да играят. А основна заслуга за желанието бе фактът, че почти всички футболисти имаха билети за коледни празници – българите за почивка в чужбина, а чужденците – за родния край. Ако двубоят бе останал за понеделник, трябваше да се взимат напълно нови.

Треньорът на „Ботев“ Николай Киров обаче странно се отметна от позицията на „Ботев“. „Не искахме да играем, условията не бяха нормални – каза наставникът. - Важно бе кой ще сбърка. Стояхме час и половина да чакаме и после пак играхме в ненормална среда.“

Йордан Минев изигра последния си мач за „Ботев“. След Нова година защитникът ще играе при лидера във втора лига „Царско село“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"