Емилия: Важното е, че със съпруга ми сме заедно и сме щастливи

 

Съчетавам много добре грижата за трите ми деца и кариерата

От много години исках дует със Слави Трифонов

Капсуловала съм се в моя свят – деца, семейство и музика 

Имам енергия за 10 човека

Попфолк звездата Емилия притежава един от най-красивите и нежни гласове на българската сцена. Тя е родена в семейството на Радка и Янчо Вълеви. Баща ѝ е работил като полицай и от него бъдещата певица се научава на дисциплина и отговорност. Когато е на 12 години, Емилия започва да учи народно пеене при Живка Казакова и Димитър Колев, а след това продължава обучението си в Музикалното училище в Широка лъка. Няколко години по-късно е забелязана от „Пайнер“, с които работи успешно до 2021-ва година. Красивата певица привлича вниманието още с първия си албум „Весело момиче“, а всеки следващ затвърждава мястото ѝ сред най-харесваните изпълнителки у нас. Най-новият ѝ албум „Турбуленция“ излезе през миналата година и се радва на завиден интерес от страна на публиката. Емилия има хитове  не само в страната ни, но и в чужбина. Тя е правила дуети с имена, като Шаги, Сакис Кукос, Florian Salam и Ави Бенеди, а колаборацията ѝ с Jay Maly, Dodo и Costi – „Jeale“, стана най-гледаната песен за 2020-та г. у нас, със своите 35 милиона. Емилия има три деца. Синът ѝ Иван е на 16 години, голямата ѝ дъщеря Мира е на осем, а малката Жоржина е на две години и половина. През 2018-та, певицата сключи брак с бизнесмена Жорж Башур.

- Емилия, съвместната ти песен със Слави Трифонов и „Ку-Ку Бенд“ – „Закъсня“ се превърна в хит и само за няколко дни събра близо милион и половина гледания. Каква е историята на тази песен и как решихте да направите дует със Слави?
- Истината е, че от много години искам този дует да се осъществи, просто досега не е имало подходяща песен, която да предложа на Слави. С него се познаваме покрай шоуто от много години, но повече съм контактувала с Евгени Димитров и съм му казвала, че имам желание да направим обща песен, защото много харесвам Слави и „Ку-Ку бенд. Може би няма българи, които да не харесват тяхното творчество. Като певица, с толкова много  балади, смятах, че ще бъде феноменално, ако направим нещо заедно, както и се случи. Първо ми се обади младата авторка Весела Думанова, за да ми предложи още една нейна песен, след „Прощавам ти“. Тя ми сподели, че това парче е правено точно за мен и Слави Трифонов! Да си призная, в началото се притеснявах да го предложа на него и Евгени – страх ме беше да не ми откажат и затова казах на Весела, че ще си я изпея сама, защото много ми харесва. Влязох в студио, изпях песента, но след това си казах: „Ще пробвам, ще се обадя на Евгени!“ Всичко се случи леко и спонтанно – той веднага хареса парчето, а знаем какъв голям музикант е. Слави също го хареса и се получи точно така, както си го представях. Радвам се, че и публиката го харесва и има само хубави коментари, както беше и за „Прощавам ти“.

Визия от видеото към новата ѝ песен със Слави „Закъсня“.

- Как се работи със Слави и усещаше ли силната му енергия по време на реализацията на общата ви песен?
- Абсолютно - през цялото време! Той е една движеща сила, с много емоция и енергия, която обхваща всеки и всичко - и музиката, и човека, който е до него, и всички музиканти. Не го казвам, защото съм направила дует с него, но наистина много харесвам творчеството на Слави, Евгени и „Ку-Ку Бенд“, аз съм им фен. Не правя дуети с хора, които не харесвам.

- А притесняваше ли се да снимаш в клип, заедно със Слави и различно ли беше усещането, когато в друго твое видео си партнираше с актьори, като Михаил Билалов, Мариан Вълев и Башар Рахал?
- Да, притеснявах се, защото имам респект към Слави - много внушителен и успял човек, както и към „Ку-Ку Бенд“. Всеки на моето място трябва да се притеснява и да има този респект, защото така показваш уважението си. В сцените с Башар, Михаил Билалов и Мариан Вълев беше по-различно, защото бяхме много артисти, а сега със Слави бяхме очи в очи на една маса.

Емилия съчетава красива визия и стил.

- Във видеоклиповете си показваш артистичен талант. Получавала ли си предложения за филмови роли от някой от известните ни актьори, или режисьори?
- Да, получавала съм покани от Мариан Вълев, Александър Сано и режисьора Исидор Карадимов. Имала съм много предложения за български филми и сериали, но съм ги отказвала, защото не мога да отделя това време, особено сега, когато имам и малко дете. Изисква се  много отдаденост и много време, с което в момента не разполагам. Преди време участвах в „Отплата“ на Нова тв, заедно с много добри актьори.

- В момента работиш ли над нови песни, или други проекти?
- Абсолютно, не съм спирала да работя! Вече имам една готова песен с клип и работя по още няколко нови. Различното нещо, което ми предстои е, че ще озвучавам един детски филм. И преди са ми предлагали, но сега приех, въпреки многото ми ангажименти. (Смее се.) 

- Как се справяш с това да си успешна певица, да изглеждаш перфектно и да си майка на три деца?
- Справям се и то много добре! Смея да твърдя, че си гледам децата денонощно, защото те спят, когато ние сме на работа, а като станат, вече сме си вкъщи. Не съм от хората, които спят до късно и имам енергия за 10 човека. Мъжът ми също много ми помага, но има и жени, на които разчитаме - никога не оставяме децата без възрастен човек при тях. Трябва много дисциплина и организация, за да се справяш с всичко.

Тъмната коса ѝ отива.

- Твоята колежка Кали, която също има три деца, признава, че би искала да има още едно, или дори две. Ти имаш ли такова желание и строга майка ли си?
- Тези да са ми живи и здрави, да ги изучим и да ги възпитаме, но никога не казвам никога, въпреки че е трудно. Не съм строга майка – от нищо не ги лишавам и после те сами се отказват. Например, Иван много искаше плейстейшън и като му го взех - четири дена игра без да спира, а после ми вика: „Мен нещо ме заболяха очите“. А аз: „Да, най-вероятно ще ослепееш след някой и друг ден!“. (Смее се.) Оттогава не е пипнал плейстейшън и не е зависим от телефони, филми и електроника. Нито пък Мира, надявам се и с Жоржина да е така.

- А някое от децата ти проявява ли желание да тръгне по твоите стъпки?
- Мира е много артистична, Иван също беше като по-малък - сега все още е, но какво ще избере за в бъдеще е рано да се каже. При тях всяко нещо е за момента и бързо се променя. Единственото наше желание е децата да учат и после да продължат обучението си. Иван вече говори три езика, иска да учи и четвърти. 

- Кой от тримата е най-палав?
- Мира ми е доста палава и лудичка - в добрия смисъл. Малката Жоржина е спокойна, но е с доста силен характер. В момента сме в период да се карат и спорят, а малката е само на 2 години и половина, но много говори и не се дава. (Смее се.) Понякога ни изкарват извън равновесие, защото нито едната отстъпва, нито другата, но гледам да се наслаждавам на детските им години, защото те бързо отлитат.

- На какво искаш да ги научиш?
- Да са уважителни и да не са нахални. Иска ми се да бъдат добри хора и да бъдат състрадателни. За съжаление, нещата не зависят само от нас -родителите, а средата, която ги заобикаля повече им влияе и ги пречупва. Не съм от родителите, които мислят, че само ние сме виновни за това или онова. Иван сега е на 16 години, а децата на неговата възраст, няма да чуят теб, а по-скоро приятелите си. Ние се стараем да говорим с децата, понякога даже се караме и влизаме в спорове, но вярвам, че един ден в тях ще заговори другият глас и някои от нещата, които сме им казвали, подсъзнателно ще изплуват. 

- Омръзнаха ли ти слуховете за отношенията ви с твоя съпруг Жорж Башур – ту ви разделят, ту ви събират?
- Да, но аз съм свикнала с тези неща. Доста години бях хулена и изтърпях  всякакви писания и вулгарни неща – изобщо не ми влияят вече, но може би майка ми и баща ми още ги нараняват. Съпругът ми също не е свикнал с тези мръсни статии. Честно казано, децата ми ги научих да не се връзват, както правя и аз и си живея живота както искам - не се срамувам от нищо. Човешки неща са това – разделяния, събирания... Важното е, че в момента сме заедно и сме щастливи.

Със съпруга ѝ Жорж Башур

- Веселин Маринов казва, че се отличаваш от колежките си и много те харесва като певица. Той признава, че само с теб от попфолка би направил дует. Кой е най-хубавият комплимент, който си получавала от колега?
- Тези думи на Веселин Маринов са истински комплимент. Малко от нашите колеги си позволяват да похвалят друг изпълнител, а Веселин Маринов е име и песните му оставят следа. Почувствах се доста поласкана и когато Слави прие да направи дует с мен, защото това са големи, успели хора в нашата държава. Наистина съм благодарна за уважението, което Слави има към мен и това е голям комплимент. Благодарна съм и на Евгени и „Ку-Ку Бенд“, защото те направиха всичко – записите, аранжимента и клипа. Това също е невероятен комплимент!

- А какво мислиш за дискусията, която се разрази по повод желанието на Новак Джокович да чуе песента на Камелия – „Луда по тебе“ и отказът на DJ Мартен да я пусне?
- Знам за случката, но не мога да обвинявам нито това момче - диджеят, нито Джокович, харесва си човекът тази музика и така изразява себе си. Не мога да взема страна, но бих искала да не се разделяме на попфолк и поп, на хайлайф общество и простолюдие. И мен са ме обиждали в годините, както и за колеги съм чувала: „Тая чалгарка, няма да я каним тук, или там, или в тази телевизия, защото пее кючеци.“ Важното е, че си извоювахме  мястото да останем и имаме публика, която толкова години ни подкрепя. Разбира се, че ще защитя нашия бранш и Камелия - да, има я и пошлостта, но във всеки стил я има, а колегите, които работят ден и нощ са си заслужили позицията, защото това са години наред труд! Професията на артиста не е лесна и който си мисли, като гледа усмивката и хубавата прическа, че е много лесно – не е,  показателно е и че малко колеги се задържаха в годините. Факт е, че нашата музика вече повече от 25 години не слиза от клубовете и е в сърцата на хората. Това е музиката, която се харесва, колкото и някои да не искат да го приемат. Ние, българите, трябва да се научим да не се разделяме.

- Признавала си, че отношенията ви с Камелия са по-специални и ви свързват някои драматични ситуации…
- Да, така се случи, че при една моя катастрофа, точно в този момент случайно минаваха Камелия и Цветин и бяха за мен малко като ангели. Срещали сме се и в други трудни моменти. За съжаление, в близките години почти не се засичаме. Онзи ден се видяхме на общо парти на нашата колежка Лия, където бяхме поканени доста изпълнители. Много хубаво беше, почувствах се като едно време, когато се събирахме често. Сега прекарвам цялото време с децата си, дори приятелки нямам, а преди много се събирахме и поддържахме близки отношения, но сега всеки има много ангажименти и нямаме време за това.

- Вярваш ли, че всичко се връща – както доброто, така и лошото, както пееш в един от хитовете ти – „Прощавам ти“?
- Да, вярвам! Както пея и в „Смелите си имат всичко“ - ако си смел, добър, честен и справедлив, тогава смятам, че доброто побеждава. Преди имах проблеми в личен план, но сега ми е най-хубавият период – изстрадах, платих си всичко. Сега се чувствам оценена.

Певицата често е канена да пее на сватбени тържества.

- В клиповете ти личи, че темата за домашното насилие те вълнува. Според теб, трябва ли да се обръща по-голямо внимание на този проблем и имаш ли познати, които са засегнати?
- И да имам - не знам за това. Слава Богу, никой не ми е споделял подобно нещо от моите близки и нашите приятелски семейства са само интелигентни, спокойни хора. Насилието е крайност и прекалена слабост на самия човек – грозно нещо е. Със сигурност, такива хора, които посягат и малтретират деца, или възрастни са преживели някакви тежки травми в тяхното детство, които са отключили психически проблеми.  

- Следиш ли скандала около Пъф Деди, или Пи Диди, който отново показа, че големият шоубизнес, далеч не е толкова бляскав и крие много тъмни страни?
- Сигурно и в България имаме някой Пъф Деди, но не е станало публично известно. Капсуловала съм се и живея в моя свят – деца, семейство, песни и музика. Не участвам в такива неща, не ходя и на партита, а съм се обградила с  хубави емоции и музика, но като човек, който живее в днешното време, аз доста добре се адаптирам и не съм изненадана от това, което се случва. Не знам защо чак сега се раздухва, смятам, че и в други къщи на знаменитости се вършат подобни неща, не само в неговата. Това са възрастни хора, които привличат даже млади и невръстни деца, а едно дете не може да се защити, питам се - къде са в този случай родителите?!

- Гледаш ли някой от популярните музикални формати и получавала ли си предложения да бъдеш ментор?
- Преди две години, като бях бременна, гледах „Гласът на България“. Имала съм и предложения да бъда ментор, обаче не се разбрахме, но си се представям един ден да бъда част от такъв формат. 

- В какво вярваш и случват ли ти се чудеса?
- Вярвам в Господ и от години насам имам навика да чета молитви - не само в моментите, когато имам нужда от помощ. За мен голямо чудо е раждането на едно дете. Преживявала съм го три пъти и не мога да си обясня как Господ го е сътворил така съвършено – от едно семенце, след време да стане човек, който да ти говори разумно, да разсъждава, да изразява чувства към теб и да имате истинска връзка. Това е огромно чудо, нищо че го приемаме за даденост.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Светла Йорданова

Този уебсайт използва "бисквитки"