"Емирейтс" каза "Не!" на Венгер

Феновете на "Арсенал" окончателно казаха "Не!" на Арсен Венгер. Въпреки че все още техният тим е в битката за място в Шампионската лига. За домакинството срещу "Съндърланд" (2:0) бяха продадени едва 59 510 билета за стадион "Емирейтс". А години наред най-трудното нещо бе да си намериш билет за тази арена...

Две от фенските групи на "Арсенал" въобще не влязоха в протест срещу Венгер. При началния съдийски сигнал на трибуните имаше не повече от 40 000. През 2006 година Венгер обяви края на ерата на стадион "Хайбъри". И обеща приказни нощи на новия "Емирейтс". Клубът обаче все е далеч от шампионската титла. Бъдещето на Венгер продължава да тъне в неизвестност. Договорът му изтича след последния мач в неделя. Говори се, че "Арсенал" иска да го продължи с още 2 години, което съвсем ще влуди запалянковците.

"Без нов договор за Арсен!" и "Благодарим за спомените, време е да си ходиш, Венгер!" бяха само част от плакатите на мача със "Съндърланд". Въпреки двата гола на Алексис Санчес, наречен "дявол" от треньора си, "Арсенал" е пети в класирането преди последния ден на Висшата лига.

Англия пък изпадна в истерия около възможен бараж за Шампионската лига. Това ще е за първи път в историята. Нито един измежду "Манчестър Сити" (победил "Уест Бромич" с 3:1), "Арсенал" и "Ливърпул" са гарантирани за топ 4.

Има три варианта за пълно изравняване на показателите. Първият е, ако "Сити" завърши 3:3 срещу "Уотфорд", а "Ливърпул" падне с 0:3 от "Мидълзбро". Тогава двата тима отиват на плейоф. Вариант №2 е между "Арсенал" и "Ливърпул". Това ще стане, ако "червените" от "Анфийлд" паднат с 0:2, а "Арсенал" и "Евертън" завършат 1:1. Третата опция е за допълнителен мач между "Сити" и четата на Венгер. Тя ще се активира, ако "гражданите" паднат с 0:4, а лондончани бият с 1:0.

И все пак най-очакваното развитие за неделния ден е "Манчестър Сити" и "Ливърпул" да спечелят двубоите си, а "Арсенал" да остане извън борда.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"