Енрике напусна „Камп Ноу“ с трофей № 9

 

Луис Енрике вече не е треньор на „Барселона“. 47-годишният специалист си тръгна от „Камп Ноу“ по подобаващ начин - с трофей в ръка. В събота вечер каталунците триумфираха с Купата на краля след 3:1 на финала срещу скромния „Алавес“. Това е и отличие № 9 по време на 3-годишния престой на бившия капитан на тима начело на „Барса“. През последните 36 месеца неговият тим взе общо 3 купи на Испания, два пъти стана шампион на Примера, превзе Шампионската лига, световното клубно първенство, Суперкупата на УЕФА, а и на Испания.

"Не съжалявам за решението си да напусна клуба - обяви Енрике след успеха на „Висенте Калдерон“. - Времето тук бе перфектно за мен. Работата в „Барселона“ обаче изисква и взема много. Не се чувствам тъжен, все пак спечелих 9 от възможните 13 трофея."

Енрике не пропусна да благодари на Меси за силния мач срещу „Алавес“ и го окачестви като „извънземен“ за работата му на терена.

Аржентинецът вкара едно от попаденията и асистира на Пако Алкасер, а между тях точен бе и Неймар.

В същото време капитанът на „Барселона“, полузащитникът Андрес Иниеста, стана най-титулуваният испански футболист. Опитният играч вече има 33 трофея в своята кариера, изпреварвайки бившия си съотборник Шави (32).

Триумфът на бившия отбор на Христо Стоичков за Купата на краля пък осигури мечтан старт на новия сезон в Примера дивисион за феновете. Испанският шампионат ще стартира с цели две дербита „Ел Класико“ в спор за Суперкупата на Испания, след като „Реал“ стана шампион по-рано този месец.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"