Ердоган: Ние спасяваме животи в Егейско море, гърците давят имигранти

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в речта си във вторник продължи да разпространява фалшивата реторика, която разви в залата на Общото събрание на ООН относно случващото се в Егейско море с нелегалните имигранти, съобщава Protothema. Турският президент отново заяви: „Виждаме как гръцки кораби давят невинни в Егейско и Средиземно море. Чухме ли нещо от света?

„Нашите фрегати ускоряват, откриват ги и ги спасяват от морето. Защото сме мюсюлмани. И изпълняваме изискванията на нашия ислямизъм”, каза още Реджеп Тайип Ердоган.

Тези груби твърдения на президента на Турция бяха направени в същата реч, в която той се позова и на Кириакос Мицотакис, за когото каза: „Гръцкият премиер моли за помощ от САЩ. Срещу кого? Срещу Турция".

"Каквото и да правите, ние винаги ще направим правилното нещо и сме готови да го направим", добави турският президент, обръщайки се към гръцкия премиер и без да даде повече подробности какво точно има предвид.

В същата реч Ердоган се позова на превъзходството на Турция и как тя се откроява със своята икономика, военните си способности и приноса си към хуманитарните въпроси.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"