Ето го: Полицията публикува снимки на издирвания за атаката срещу румънския парламент (СНИМКИ)

Румънската полиция публикува няколко снимки, показващи мъж, смятан за заподозрян по случая с пожара в сградата на парламента в Букурещ и моли обществеността за съдействие за залавянето му.

Издирваният е на 60-65 години. Властите уточняват, че "ако някой го забележи, препоръката е да не се доближава до него, а да се уведоми полицията". Деянието, за което се издирва, е "унищожаване, повреждане или привеждане в неизползваемост на имущество, извършено чрез палеж, експлозия или по друг подобен начин и ако има вероятност да застраши други лица или имущество, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 7 години", уточняват от министерството на вътрешните работи, съобщава Digi24.

Мъж предизвика пожар в Двореца на парламента в Букурещ във вторник следобед. Огънят е лумнал в магазин, разположен във входната зона на Камарата на депутатите по все още неизвестни причини. Около 300 души бяха евакуирани след инцидента със сигурността, докато мъжът успя да избяга и сега се издирва от полицията. След пожара служител е получил паническа атака. 

TRUD_VERSION_AMP:5//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"