Ето кои храни помагат за по-бързо справяне с коронавируса

Богатите на цинк храни могат да помогнат на заразен човек да се справи по-бързо с коронавируса, обяснява руска диетоложка, цитирана от РИА Новости.

По думите на нутриционистката Лера Лавски цинкът е важен за формирането на Т-клетъчен имунитет.

Микроелементът се среща в животинските продукти. Следователно диетата на пациент с COVID-19 трябва да включва месо, черен дроб, риба и морски дарове.

От растителните храни са полезни кафяв ориз, спанак, моркови, грах, лук и почти всички ядки.

Лавски припомня и признаците на недостиг на цинк в организма. Според нея за това свидетелстват кожни обриви.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"