Ефективната стачка на градския транспорт в София се отлага

Ефективната стачка на работещите в градския транспорт в София се отлага, е съобщил председателят на Федерация на транспортните работници към КТ „Подкрепа“ Иван Кирилов пред БТВ.

Решението е взето след среща днес между синдикатите в градския транспорт и представители на Столичната община, информира медията. Следващата среща в същия формат е насрочена за 6 февруари. Дотогава  зам. -кметът по финанси и по транспорт на Столичната община Дончо Барбалов трябва да подготви предложение за увеличение на работните заплати в четирите общински транспортни дружества – „Столичен автотранспорт“, „Столичен електротранспорт“, „Метрополитен“ и Центъра за градска мобилност.

Ако предложенията не се приемат, служителите в градския транспорт предупредиха, че ще проведат едночасова ефективна стачка в целия град, която ще бъде в пиков час.

Исканията на синдикатите са за 30% увеличение на възнагражденията. Освен това от бранша предупреждават за текучество на кадри заради условията на труд. Сред тях са липса на възможността за вземане на полагащите се дни отпуск.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"