Жена от Монтана даде на два транша 7200 лева, третата „вноска” от 5000 лева оцеля

Телефонните измамници вече преминават от еднократни обири на наивни пенсионери към серийни удари. Уловените на въдиците им жертви дни наред са тормозени и манипулирани, докато им дадат всичките си спестявания. По новата схема само в последните дни изгоряха две възрастни жени, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В понеделник привечер непознат мъж се обадил на 63 годишната Цветана М. в Монтана, представил се за „Стефан Попов – служител на полицията” и поискал от нея пари за залавяне на телефонни измамници. Час по-късно жената по указания на мнимия полицай оставила портмонето си с 1200 лева до пейка край магазин „Кауфланд”. Апашът обаче не оставил на мира монтанчанката, продължил да звъни и да иска пари за МВР и във вторник Цветана оставила в градинка плик с още 6000 лева. Престъпниците продължили да притискат жената от името на полицията, поискали още 5000 лева, но този път преди да ги даде, тя споделила с близки за станалото и разбрала, че е станала жертва на измама. По случая е образувано досъдебно производство.

В началото на март „ало” апаши три дни звъняха на 79 годишната Грозданка К. в Монтана, баламосваха я с измислици, че помага на МВР да залови измамници и прибраха на два транша 11 500 лева, част от които бабата изтеглила от банка. „От банални криминалета телефонните измами вече се превръщат в сериали. Омотали веднъж в лъжите си лековерни жертви престъпниците ги въртят на шиш, докато изцедят всичките им пари!”, коментираха криминалисти.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"