Жена счупи ребра при катастрофа с автомобил на дрогиран шофьор

Жена на 53 години от новозагорското с. Кортен бе приета по спешност в областната болница в Сливен с фрактури на ребрата. Пациентката пострадала при катастрофа на 18 януари, около 8,20 часа в Нова Загора, съобщиха от полицията. Пътният инцидент станал между управлявания от нея "Опел корса" и лек автомобил "Опел Мерива", зад волана на който седял мъж на 35 години от Стара Загора. Оказало се, че още рано сутринта старозагорецът е бил надрусан. Направената му проба дала положителен резултат за употреба на марихуана, амфетамин и метаамфетамин, уточниха от полицията. Пострадалата жена, с комоцио и белодробна травма, е оставена за лечение в хирургията на болницата.

На същата дата, в 13,55 ч. , също в Нова Загора, 74-годишен водач на "Фолксваген пасат" е блъснал 71-годишна жена, докато пресича пътното платно. Пешеходката е получила комоцио, има открита рана на главата. За нея се грижат лекарите от неврохирургията в областната болница в Сливен.

И по двата случая се водят досъдебни производства. От болницата уточниха, че още четирима пострадали при катастрофи през почивните дни са потърсили медицинска помощ, без да се налага да бъдат хоспитализирани.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"