Жозе взе това, което искаше

Жозе Моуриньо за пореден път доказа, че когато иска нещо силно, знае как да го постигне. В конкретния случай „Манчестър Юнайтед“ остана непобеден във Висшата лига и не загуби голямото дерби с „Ливърпул“ на „Анфийлд“ - 0:0.

Медиите на Острова се обединиха около мнението, че тактиката на Специалния е била да не допусне поражение.

„Жозе е такъв, какъвто си е. Жозе получи това, което искаше“, се казва в увода на материала на „Дейли Мейл“.

На същото мнение бе и мениджърът на домакините Юрген Клоп, разкритикувал начина на игра на „червените дяволи“.

"За отбор като „Манчестър Юнайтед“ е приемливо да играе за точка, но за „Ливърпул“ не е – обяви ексцентричният специалист. - Представянето ни заслужаваше трите точки, защото бяхме по-добрият и активен отбор. Те дойдоха за точка и я взеха. Ние играхме за 3 точки и ги изпуснахме. Трудно е когато добър отбор като „Юнайтед“ идва с толкова дефанзивна тактика. Не ни дадоха чиста дузпа срещу Коутиньо. Всеки видя, че не сме на километри зад „Юнайтед“ и можем да вземем още точки.“

Нулевото равенство се дължи и на отличната игра на стража на гостите Давид Де Хеа. Испанският национал направи серия от отлични спасявания, а статистиката показва, че никой друг негов колега няма толкова ключови намеси през сезона, колкото той.

В типичен стил Жозе Моуриньо даде да се разбере, че критиките към тактиката му са безпочвени.

"Мислих, че ще променят системата си вместо да играят с тримата в халфовата линия, но те не го направиха и затова продължихме да играем така – обясни португалецът. - За вас може да е изглеждало логично да изглеждаме по-офанзивно, но отстрани се говори лесно. Те бяха по-бързи от нас и нямах шанс да вкарам мача в друга посока.“

Двубоят пък бе първи за новата трибуна на домакините „Кени Далглиш“. Логично легендата на клуба бе на стадиона за церемонията и самото дерби. Там бяха и легендарният бивш мениджър на „Манчестър Юнайтед“ сър Алекс Фъргюсън, Боби Чарлтън и Луис ван Гаал, ръководил клуба преди Жозе Моуриньо.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"