Жозе изравни велика серия на сър Алекс

 

Жозе Моуриньо успя да изравни внушителен рекорд на легендата сър Алекс Фъргюсън още в първия си сезон начело на „Манчестър Юнайтед“.

„Червените дяволи“ са в серия от 24 поредни мача във Висшата лига без поражение (13 успеха и 11 ремита).

Това стана факт, след като 20-кратният шампион на Англия измъкна 0:0 при визитата си на големия градски съперник „Манчестър Сити“.

По този начин Специалния повтори постижението на шотландеца от сезон 2010/11, когато на „Олд Трафорд“ бяха в серия, но от 15 победи и 9 равенства. Това е и най-доброто подобно постижение в историята на клуба. Моуриньо има шанс да влезе в историята още тази неделя, ако неговият отбор не загуби домакинството на „Суонси“.

Но за да затвърди непостоянството си през настоящия сезон, „Юнайтед“ успя да запише и антирекорд по време на дербито на „Итихад“.

За всичките 90 минути „червените дяволи“ са владеели топката едва 30.79%, което е най-ниското постижение от това естество в историята на Висшата лига.

Дербито на Манчестър пък не впечатли с особени футболни качества и ще се запомни единствено с червения картон на Маруан Фелайни в края на срещата, контузиите на стража Клаудио Браво и тази на халфа на гостите Тимъти Фосу-Менса.

В заключителните минути на „Итихад“ гол на Габриел Жесус бе отменен поради засада.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"