Жълти картони пратиха Сенегал у дома

Два жълти картона лишиха Сенегал от заслужено място на 1/8-финалите на световното първенство в Русия. Тимът на Алиу Сисе отпадна по възможно най-наивния начин от големия форум, след като отсъпи с 0:1 от Колумбия.

Така африканците останаха с 4 точки, колкото спечели и Япония, загубила от Полша със същия резултат. Освен това двата тима завършиха с идентична голова разлика, а получуните жълти картони по време на цялата надпревара определиха втория най-добър отбор в групата – този на Япония. „Самураите“ са получили 4 официални предупреждения срещу 6 за Сенегал.

Така африканците се прибират у дома, въпреки талантливия отбор, с който разполагат, пълен със звезди от първенствата от топ 5 на Европа. „Зелените“ могат да съжаляват и за изпуснатата победа срещу Япония във втория мач, когато на два пъти повеждаха в резултата.

Срещу Колумбия Садио Мане и компания се нуждаеха от точка, предвид развоя в другата среща, но груба грешка в отбраната им коства квотата за следващата фаза.

В 75-ата минута Йери Мина вкара единствения гол в двубоя след удар с глава. По този начин Африка остана без представител на 1/8-финалите.

В същото време Полша се събуди, но твърде късно, и надви Япония с 1:0.

Ян Беднарек донесе успеха за „дружина полска“. Цял мач за поляците игра Яцек Горалски, халфът на „Лудогорец“.

Лошата новина за Колумбия е контузията на Хамес Родригес, напуснал терена още в 30-ата минута. В следващата фаза южноамериканците ще се изправят срещу втория от група G, която се реши късно снощи след срещата Англия – Белгия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"