За близо 500 000 лв. ремонтираха зала "Плиска"

Близо 500 000 лв. е вложила община Шумен за ремонт на спортен комплекс „Плиска“, който се ползва от 2 000 деца. Във вторник градоначалникът Любомир Христов инспектира свършеното през м.г. и обяви какво предстои. Целият покрив от 2 000 кв.м. на голямата зала за хандбал, волейбол и баскетбол е подменен, подсилени са носещи греди, изградена е водопроводната мрежа на част от сградата, подменени са водосточни тръби.

Преди ремонта на покрива имало течове от 10 места най-малко, сега залата е изцяло преобразена, каза кметът. Ремонтирана е и залата за гимнастика и фехтовка. Сградата на "Плиска" е над 40-годишна и никога не са влагани толкова средства за генерално обновяване.

Кметът е внесъл докладна записка до Общинския съвет, с която иска разрешение общината да кандидатства за отпускане на средства от Министерството на младежта и спорта. Нужни са още 800 000 лв. за допълнителен ремонт на първи корпус. "Искаме да подменим ел. инсталацията, част от прозорците да бъдат подзидани, да сменим дограмата и пода, корпусът да бъде саниран, да направим ремонт на тротоарите около сградата. Ще започнем с голямата зала и впоследствие ще продължим и по другите“, каза кметът.

Планира се ремонт и на покрива на третия корпус от комплекса, където са залите по борба и карате. Той ще се реализира със средства от бюджета.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"