"За нищо не ставаш", били последните думи на убитата от сина си в Пловдив

Убитата в район "Южен" на Пловдив жена системно е злоупотребявала с алкохола и непрекъснато имала разпри със сина си, разказват съседи на семейството. Вчера стана ясно, че задържан за нейната смърт е 14-годишното ѝ дете. 

Преди да се стигне до фаталния край в неделя по обяд жената се напила и започнала да агресира словесно на момчето. Тя го наричала "боклук". Родителката се заяждала с ученика си и му казвала: "От теб нищо не става", "Ти не си мой син и не съм те раждала аз".

Яростта му обаче се отпушила до краен предел, когато пияната жена започнала да обижда баба му по бащина линия. Пред разследващите детето е казало, че именно възрастната жена го е отгледала и когато чул тези тежки думи се вбесил.

Младежът, видимо раздразнен от думите, се изправил и нанесъл по-сериозни и тежки удари. Жената била видимо зашеметена от тях и спряла да говори.

14-годишният влязъл да се къпе, защото имал уговорка с приятели да излиза навън. Преди да излезе, видял майка си неподвижна, но дишаща и преценил, че е изпаднала в поредния си алкохолен делириум. Това били чести състояния на майка му и той не се усъмнил, че има нещо нередно. Малко по-късно му звъннал баща му и двамата заедно се прибрали в апартамента.

Там заварили безжизненото тяло на жената. Пред баща си детето признало, че с родителката се скарали и той ѝ е нанесъл шамари и удари, но не е искал да я убива, нито да я нарани крайно. Бащата моментално позвънил на 112. Очаква се съдебните медици да установят конкретния час на смъртта на жертвата.

Очаква се по-късно днес обвинението на прокуратурата да бъде за умишлено убийство в условията на домашно насилие.

TRUD_VERSION_AMP:6//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"