„Забравената“ щерка на Доналд Тръмп иска да работи за баща си

Тифани е четвъртото дете на кандидата за президент на САЩ от втората му жена

Изпаднала в немилост заради майка си

В голямото семейство на Доналд Тръмп има общо пет деца от три съпруги. Първите три - Доналд Младши, Ивана и Ерик - са от брака му с чехкинята Ивана Зелничкова, с която бизнес магнатът се развежда през 1992 г. На следващата година се жени за актрисата Марла Мейпълс и се ражда дъщеря му Тифани. Бракът с Марла се разпада през 1999 г. През 2005 г. Тръмп се жени за словенката Мелания Кнаус, от която има още едно дете - Барън (р. 2006). Досега кандидатът за президент на САЩ има 10 внуци.

Марла Мейпълс завежда дъщеря си в Калифорния, за да ѝ даде нормално детство.

От петте деца на милиардера Тифани е най-малко популярната, може би защото още от дете не живее с баща си. Нейни близки смятат, че негативното отношение на Тръмп към втората му съпруга, чието присъствие е свързано с много скандали, несъзнателно се е пренесло и към дъщерята, макар че няма данни бащата някога да е пренебрегвал четвъртото си отроче, нито пък Тифани твърди подобно нещо. Напротив, по време на предишната президентска кампания на Тръмп тя дори произнася много вълнуваща реч на Националния конгрес на Републиканската партия. “Все още пазя всичките си училищни бележници и препрочитам бележките, които баща ми ми е оставил върху тях. Винаги ми е помагал да стана по-добър човек”, казва тя.

Грозен скандал

Тифани Тръмп винаги е твърдяла, че има подкрепата на баща си.

Появата на Тифани на бял свят през октомври 1993 г. е предшествана от грозен скандал. Марла Мейпълс, която от две години е любовница на женения милиардер, отива в курорта Аспен, където той е със семейството си на ски, за да се среща тайно с него. На четвъртия ден тя не издържа и вдига скандал в ресторанта на съпругата му Ивана, заявявайки ѝ, че иска нейния съпруг.

Ивана остава шашната от подобна наглост, следва спор, който прераства в истински бой. Двегодишните забежки на “плейбоя от Уолстрийт”, както колегите на Тръмп го кръщават, излизат наяве и обидената съпруга подава молба за развод. Това е много лош момент за Доналд, който точно по това време се разделя с двама съдружници, тегли голям кредит за нов бизнес и скандалът, който веднага е подхванат от пресата, му е напълно излишен. Обществеността е на страната на измамената съпруга, която е обожавана от висшето общество, а вестниците се изпълват с ярки заглавия: “Най-добрият секс в живота ми”, “Ивана е по-добра сделка”, “Най-скъпата нощ на любовта в живота на Тръмп”.

Разбирайки, че пресата е на нейна страна, Ивана започва да изнася подробности от личния си живот в таблоидите, където мъжът ѝ изглежда още по-голямо чудовище. Рейтингите на милиардера започват да падат, а имиджът му на уважаван семеен мъж се срива. По време на развода Доналд подарява на Ивана имение и ѝ дава 25 милиона долара обезщетение.

Далече от папараците

Иванка Тръмп издейства по-голяма месечна издръжка за сестра си.

Казват, че Тръмп никога не забравя този скандал, който толкова силно опетнява репутацията му. Той не иска да се жени за Мейпълс, но тя обявява, че чака дете от него и Доналд се отправя с неуспялата бродуейска актриса към олтара. След като се развеждат, Марла завежда дъщеря си в Калифорния и се опитва да ѝ даде “нормално детство”, в което няма папараци и страх от отвличане. В същото време самото дете е много общително. То се сприятелява с повечето наследници от Холивуд и гостува в домовете на много звезди. Нейна много близка приятелка е Парис Хилтън. Само собственият ѝ баща не се интересува често от нея.

Скромен живот

Междувременно тя получава високи оценки в университета в Пенсилвания и въпреки факта, че е дъщеря на милиардер, живее доста скромно. Баща ѝ ѝ дава по 500 долара на месец, докато един ден по-голямата ѝ сестра Иванка не се намесва и предлага на Тръмп да отвори сметка, от която по-малката наследница да плаща нарастващите си разходи.

Една връзка на Тифани за малко да сложи край на и без това крехките отношения с баща ѝ. Докато все още е в университета, тя започва да се среща с Рос Механик, убеден демократ, който пламенно подкрепя съперника на Тръмп, Хилари Клинтън, по време на президентските избори. Казват, че това разгневява републиканеца Тръмп, но той казва, че зависи от Тифани да реши как да живее живота си. И тя решава - през 2018 г. двойката се разделя. Тогава за първи път от много години пресата си спомня “забравената дъщеря на президента”. Но истински ѝ обръща внимание, когато тя се омъжва на 13 януари 2022 г.

Избраник за милиарди

Избраник на момичето е бизнесменът от ливанско-френски произход Майкъл Було. Той е израснал в Нигерия, където семейството му има собственост за милиарди долари. Тифани и Майкъл се срещат през 2017 г. на гръцкия остров Миконос в обща компания, но започват да излизат едва в края на 2018 г., след като момичето се разделя с Рос Механик. Сватбата е в луксозната резиденция на Тръмп Мар-а-Лаго във Флорида. Тифани е водена до олтара от баща си и буквално сияе.

Девойката завършва изключително престижния Юридически факултет на Джорджтаунския университет през 2020 г. и е сътрудник на професор Шон Хопууд. Въпреки това, в сравнение с други деца на Тръмп, които участват в управлението на неговата империя, а най-малкият, Барън, който е само на 18 години, вече влезе в политиката, тя живее доста скромно и мечтае да направи кариера в екипа на баща си.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Славяна Манолова

Този уебсайт използва "бисквитки"