Задържаните за убийството на Тоско Бозаджийски в Солун дават показания

От няколко часа арестуваните в Гърция за убийството от понеделник на българина Тоско Бозаджийски след футболен мач дават показания пред следовател в Солун. Разследването продължава. От записи на охранителни камери и свидетели стана ясно, че има още участници в побоя над него, довел до смъртта му, предаде БНР.

Арестуваните бяха отведени при следователя в Солун под силна охрана. Не бяха допуснати телевизионни камери. Лицата на обвинените бяха покрити, за да не бъдат разпознати и да не изтече информация за тяхната самоличност.

Властите в Солун се опасяват да не започнат протести или опити за лична разправа с тях или с техни близки. Гърците са шокирани от случая на жестока агресия, довела до смъртта на Бозаджийски.

По всяка вероятност арестуваните няма да бъдат пуснати под гаранция въпреки липсата на предишни престъпления. Дори и заради тяхната сигурност, коментират юристи. За да не бъдат линчувани и в затвора се предполага, че и там ще бъдат под строга охрана.

При толкова тежко престъпление - обвинение в умишлено убийство арестуваните дори може да бъдат изпратени в затвор в по-отдалечена част на страната, коментират медиите, като се позовават на други случаи на агресивно поведение и убийство.

Днес се очаква и решението за съдбата на шофьорката, която прегази младия българин. Експертизата показа, че фаталният удар е бил именно от леката кола, шофирана от нея, а и тя не спира след инцидента да окаже помощ на пострадалия. При обвинение за убийство по непредпазливост би могло и тя да бъде задържана до делото.

Информация в медиите, че бащата на единия от арестуваните е висш полицай, фокусира още повече вниманието към случая. От футболния клуб "Арис" дори наеха адвокат да следи развитието на следствието, като се опасяват постът на бащата да не окаже влияние. Но юристи съобщават, че при такова тежко престъпление и наличност на записи от охранителни камери и свидетели е невъзможно да се търсят смекчаващи вината обстоятелства.

Очаква се решението на съдебните органи, защото няма и информация, каква ще е стратегията на защитата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"