Задържаха близо 73 кг канабис на Калотина (СНИМКИ/ВИДЕО)

Задържаха 72.905 кг канабис митнически служители на Митнически пункт Калотина. 

На 14.08.2024 година на вход в Република България пристига турска товарна композиция, която по документи превозва двигатели за автомобили. По метода анализ на риска камионът е селектиран за проверка. Извършен е рентгенов контрол, при който са набелязани подозрителни области в товарния отсек.

Извършена е и физическа проверка, при която митническите служители намират 10 найлонови чувала, пълни с пакети, съдържащи суха тревиста маса. При извършения полеви наркотест е установено, че съдържанието реагира на канабис, съобщават от Агенция Митници. 

Наркотичното вещество с общо тегло 72 905 грама, чиято стойност възлиза на около 1 150 000 лева. е задържано. 

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на водача на превозното средство – гражданин на Турция Д.Т., на 31 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем за контрабанда на наркотично вещество през границата страната. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от десет до петнадесет години и глоба от сто до сто и петдесет хиляди лева.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, като наблюдаващият прокурор ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"